Patriarhul Daniel, mesaj către pelerini: „Respectaţi cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare”

Patriarhul Daniel, mesaj către pelerini: „Respectaţi cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare”

FOTO basilica.ro

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Prefericitul Daniel, a transmis, vineri, un mesaj pelerinilor care participă la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou şi Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ. El le cere credincioşilor să respecte cu stricteţe măsurile sanitare şi să asculte de medici.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Iubiţi pelerini,
 
Pentru a putea purta crucea multor suferinţe şi încercări pe care le-a adus pandemia actuală şi pentru a simţi ajutorul lui Hristos Cel Răstignit şi Înviat, este necesar să ne întărim în credinţă, să sporim rugăciunea şi să săvârşim fapte de ajutorare a celor bolnavi şi neajutoraţi. În acest sens, pelerinajul din anul acesta la moaştele sfinţilor poate fi un moment de înnoire duhovnicească, de vindecare sufletească şi trupească pentru toţi”, a transmis Patriarhul în mesajul publicat de basilica.ro
 
Acesta cere credincioşilor să respecte măsurile sanitare şi să asculte de medici.
 
„Viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu multă rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autorităţile competente. Ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să ocrotească poporul nostru şi pe toţi oameni de orice primejdie, dar mai ales de boli molipsitoare şi aducătoare de moarte”, a mai transmis Preafericitul Daniel.
 
Programul sărbătorii Sfântului Dimitrie din acest an nu include absolut nicio procesiune cu participanţi.
 
Sâmbătă, Sfintele Moaşte vor fi mutate in baldachinul de pe esplanada Catedralei din Capitală, dar tot fără procesiune, au transmis reprezentanţii BOR. Evenimentul derulat pe parcursul mai multor zile exclude orice risc de aglomeraţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările