Ministrul Sănătăţii: Camera hiperbară de la Floreasca, funcţională până la sfârşitul lui mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu FOTO Eduard Enea
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu FOTO Eduard Enea

Camera hiperbară din clinica pentru arşi a Spitalului de Urgenţă Floreasca va fi operaţională până la sfârşitul lui mai, a anunţat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.

„A fost finalizată ancheta la Spitalul de Urgenţă Floreasca, urmează redactarea raportului. Mi s-a spus că, înainte de sfârşitul lunii mai, camera hiperbară pentru marele ars va deveni funcţională", a anunţat Patriciu Achimaş-Cadariu ca răspuns la o întrebare privind stadiul anchetei de la Floreasca.

Ministrul Sănătăţii, l-a demis, pe 21 aprilie, pe managerul interimar al Spitalului Floreasca, Nicuşor Louchi, după ce a constatat că unitatea de arşi nu este complet funcţională, deşi cu o zi înainte fusese făcut anunţul că a devenit operaţională, şi l-a înlocuit cu directorul medical Sorin Păun.

Unitatea pentru Arşi de la Spitalul Floreasca se regăseşte şi în raportul Corpului de Control al Guvernului privind incendiul din Colectiv, unde se menţionează că, deşi la data de 30 octombrie 2015 era complet "dotată şi funcţională", nu a fost folosită.

Întrebat şi despre raportul privind cauza sindromului hemolitic uremic (SHU) din această iarnă, ministrul Sănătăţii a spus că ancheta este finalizată şi va fi redactat raportul final. 

Din 29 ianuarie, au fost transferaţi la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti 18 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic uremic sau cu suspiciuni de SHU. Dintre aceştia, trei fetiţe din Argeş au murit în spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite