METEO Cum va fi vremea în acest weekend: va fi cald, însă de duminică se întorc ploile în toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Va fi weekendul extremelor în ceea ce priveşte condiţiile atmosferice. Specialiştii au anunţat că de vineri vremea se va răci în nordul ţării, însă în sud, izolat, temperaturile vor depăşi 35 de grade Celsius. Ziua de sâmbătă poate fi catalogată drept o zi de tranzit, producându-se o răcire uşoară, urmând ca duminică maximele să nu mai depăşească 30 de grade.

Vineri vremea va deveni capricioasă în jumătatea de nord a ţării, fiind aşteptate temperaturi chiar şi cu zece grade mai scăzute decât joi. Specialiştii au anunţat că în Transilvania, în Moldova şi în zona de munte sunt aşteptate averse ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie. Izolat, mai ales la munte, cantităţile de apă vor fi însemnate şi va cădea grindină. În restul regiunilor vremea va fi călduroasă, izolat caniculară.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 24 de grade în Maramureş şi 37 în Muntenia.

În Bucureşti vremea va fi în continuare caniculară, iar indicele de confort termic se va situa peste pragul critic de 80 al disconfortului termic. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă va fi de 35-36 de grade.

Ziua de sâmbătă este catalogată ca o zi de tranzit. În timpul zilei, cerul va fi variabil cu unele înnorări, ploi de scurtă durată şi fenomene electrice, pe arii restrânse la munte şi în nordul ţării şi izolat în rest. Spre seară şi mai ales în cursul nopţii instabilitatea atmosferică va fi accentuată în jumătatea de sud-est a teritoriului, unde sunt aşteptate frecvente descărcări electrice şi intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

Sâmbătă, în Capitală, vremea va deveni în general instabilă, iar temperaturile vor scădea uşor. Cerul va fi variabil şi se pot semnala averse ce pot avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie. Maximele vor urca până la 32 de grade.

De duminică ploile se vor muta în sudul ţării, unde sunt aşteptate averse însoţite de intensificări ale vântului. În cea mai mare parte a ţării, temperaturile înregistrate vor fi uşor mai scăzute decât normalul perioadei, acestea fiind sub 30 de grade. Se vor semnala averse ce vor avea caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua aspect de vijelie, pe arii extinse în sudul şi estul ţării, local în centru şi izolat în rest. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite