Jumătate din angajaţi nu discută despre progresul lor profesional cu şefii lor

Jumătate din angajaţi nu discută despre progresul lor profesional cu şefii lor

Angajaţii români au rar sau foarte rar întâlniri cu şeful difrect FOTO Adevărul

Jumătate din angajaţii români au rar sau foarte rar întâlniri cu şeful direct pentru a discuta despre progresul lor profesional. Aşa arată un sondaj recent realizat de Human Invest şi Hipo.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concret, 40% dintre angajaţii din România au declarat că iniţiază rar, foarte rar sau aproape niciodată conversaţii Unu la Unu cu managerul lor pentru a-şi comunica nevoile sau pentru a-şi împărtăşi reuşitele. Acest comportament se vede mai mult în cazul specialiştilor (50,29%) decât în cel al managerilor (27,80%).
 
Când vine vorba de negocierea obiectivelor, unu din patru angajaţi români negociază rar, foarte rar sau aproape niciodată cu managerul atunci când obiectivul nu pare abordabil sau potrivit. Totuşi, persoanele aflate în poziţii manageriale tind să îşi negocieze obiectivele într-o măsură mai mare decât contribuitorii individuali (29% vs. 18%).
 
Angajaţii nu recunosc că nu au competenţele necesare
 
Când vine vorba de experienţă şi abilităţile necesare locului de muncă, angajaţii români au reţineri în a-şi exprimă lipsurile. Unul din 4 angajaţi români recunoaşte rar, foarte rar sau aproape niciodată când nu are competenţă necesară pentru a-şi atinge obiectivele.
 
Totodată, 23,81% dintre respondenţi au declarat că recunosc rar, foarte rar sau aproape niciodată când nu au destulă experienţă pentru a-şi atinge obiectivul. Contribuitorii individuali recunosc într-o măsură mai mare acest lucru decât managerii (38,86% vs 22,39% dintre respondenţi).
 
Sondajul a fost efectuat în parteneriat cu Hipo.ro, în perioada septembrie-noiembrie 2017, pe un eşantion de 609 angajaţi, dintre care 72% lucrează în Bucureşti şi restul în provincie. 38% dintre respondenţi au între 10 şi 20 de ani de experienţă pe piaţă muncii, iar 27% au o vechime de 5-10 ani. 
citeste totul despre: