Frica de spital, mai mare decât de COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frica de spital îi îngrozeşte pe români
Frica de spital îi îngrozeşte pe români

Şapte din zece români se tem mai mult de spital decât de infecţia cu noul coronavirus, arată un sondaj făcut de Coaliţia pentru România Sănătoasă.

Sondajul, citat de Hotnews, mai arată că unu din doi români consideră că pandemia de COVID-19 l-a afectat puternic, 29% se tem de lipsa posibilităţii de a primi asistenţă medicală, iar 69,46% de riscul de a ajunge la spital în urma infecţiei cu SARS-CoV-2. 

Totodată, românii şi-au făcut stocuri de ibuprofen, paracetamol şi aspirină. 

"Este important ca oamenii să înţeleagă care sunt limitele automedicaţiei, iar noul protocol de tratament al Covid-19, publicat de autorităţi, vine cu anumite modificări importante: pentru tratamentul simptomatic, a fost clarificată folosirea medicamentelor antiinflamatoare, cu recomandarea ca AINS pot fi folosite fie în tratarea febrei, fie în reducerea durerii şi inflamaţiei. Pentru cazurile asimptomatice, nu se recomandă niciun fel de tratament. Dincolo de Covid-19, studiul realizat de noi arată că trei din zece români tratează simptome de răceală şi gripă, precum durerea şi febra, cu ibuprofen. E foarte important, însă, să nu fie folosite antibiotice împotriva infecţiilor virale. Acestea pot fi administrate doar după un consult medical şi pentru cazuri de suprainfecţii bacteriene", a atras atenţia Ovidiu Covaciu, reprezentant al Coaliţiei România Sănătoasă.

Medicii de familie şi infecţioniştii sunt consideraţi a fi specialiştii cei mai indicaţi pentru a afla informaţii despre noul coronavirus. 

Studiul Temerile românilor în sezonul răcelilor şi gripei, în context pandemic a fost realizat la comanda Coaliţiei România Sănătoasă, în perioada 29 noiembrie- 7 decembrie, pe un eşantion reprezentativ format din 1.493 de repondenţi. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite