Ciurchea: Persoanele care nu au primit cardul de sănătate pot beneficia de servicii medicale şi după 1 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
500.000 de români nu au intrat încă în posesia cardului FOTO Adevărul
500.000 de români nu au intrat încă în posesia cardului FOTO Adevărul

Cei aproximativ 500.000 de români care nu au intrat încă în posesia cardului de sănătate, obligatoriu de la 1 mai vor putea beneficia de servicii medicale şi în lipsa documentului electronic. Aşa a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

„Cei aproximativ 500.000 de cetăţeni care nu au primit cardul şi au nevoie de un serviciu medical: se duc la acel furnizor de servicii medicale unde au trimitere sau unde doresc, în funcţie de situaţie şi în sistem se vede dacă a fost emis cardul”, a explicat Ciurchea.

Oficialul a subliniat că serviciile acordate fără card vor fi atent monitorizate de autorităţi.

„Toată lumea trebuie să ştie că aceste situaţii sunt monitorizate separat. Vom avea în sistemul informatic o evidenţă clară a acelor servicii medicale acordate fără a prezenta cardul. În perioada imediat următoare ne vom concentra pe aceste situaţii. Nu dorim ca un pacient care din diverse motive nu a intrat în posesia cardului să nu primească serviciu”, a completat Ciurchea, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, dintre cele peste 14.000.000 de carduri tipărite până în prezent, au ajuns la pacienţi mai mult de 96%. Doar 4.000.000 au fost iniţializate până în prezent.

Medicul i-a sfătuit pe pacienţi ca în cazul în care plătesc un serviciu medical, să nu ofere furnizorului şi cardul. "Serviciul este decontat de Casă, ai folosit cardul, nu-l plăteşti. Dacă îl plăteşti, nu mai dai cardul", a afirmat Vasile Ciurchea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite