Ce destinaţii preferă românii pentru vacanţa din acest an

Ce destinaţii preferă românii pentru vacanţa din acest an

80% dintre românii care au achiziţionat pachetele de călătorie IRI Travel au avut întrebări legate de condiţiile de anulare a călătoriei Foto: Shutterstock

Românii au început deja să îşi pregătească vacanţa de vară, numărul rezervărilor dublându-se de la o săptămână la alta, potrivit unui sondaj realizat de un turoperator român.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproximativ 45% dintre românii care şi-au rezervat până acum un sejur, preferă România. Iar dintre aceştia, trei sferturi (75%) se îndreaptă către litoralul românesc. Staţiunile montane se numără şi ele printre preferinţele a 15% dintre turiştii români. Resorturile balneo atrag circa 10% din totalul celor care aleg turismul intern. 
 
Totodată, interesul pentru destinaţiiile exotice precum Dubai, Egipt, Zanzibar, Seychelles sau Punta Cana a crescut şi el, unul din patru români rezervând în ultima perioadă o astfel de vacanţă. 
 
Litoralul bulgăresc reprezintă în o variantă de luat în calcul pentru românii ce îşi doresc un sejur liniştit, aproape de ţară şi la costuri accesibile. Mai concret, aproximativ 23% dintre turişti au ales deja o vacanţă în Bulgaria.
 
Şi în Grecia a crescut numărul de rezervări în ultima perioadă, mai ales că autorităţile elene au decis să permită persoanelor vaccinate cu ambele doze, să intre şi să iasă de pe teritoriul ei fără restricţii, condiţia fiind ca timpul trecut de la efectuarea rapelului să fie de cel puţin 14 zile. 
 
De altfel şi cei nevaccinaţi se pot bucura de apa cristalina a Greciei dacă prezintă un test COVID-19 PCR negativ, atât la intrarea, cât şi la ieşirea din această ţară.
 
„Procentul turistilor care vor alege Grecia ca destinaţie pentru vacanţa lor de vară va creşte considerabil în perioada următoare, ţinand cont că autorităţile elene au înţeles şi au luat deja măsurile necesare pentru încurajarea turismului în ţara lor. Relaxarea condiţiilor de călătorie  va atrage un număr semnificativ de turişti pentru această destinaţie atât de iubită de români”, a declarat Lucian Badîrcea, CEO al agenţiei IRI Travel. 
 
În acelaşi timp, Turcia, altădată în topul preferinţelor românilor, este deocamdată preferată doar de 5% dintre cei care au ales să rezerve o vacanţă în perioada aceasta. 
 
Preţuri pentru vacanţele românilor 
 
„În medie, un sejur în România de 7 nopţi cu mic dejun inclus ajunge la 1.200 de lei (240 de euro), pretul fiind mai scăzut decât înainte de pandemie cu cel puţin 10%. Acesta este un semn că hotelierii sunt hotărâţi să atragă cât mai mulţi turişti în unităţile lor hoteliere pentru a-şi reveni financiar cât mai repede”, a mai spus Bădîrcea. 
 
Pentru destinaţii exotice, precum Zanzibar sau Punta Cana, tariful mediu ajunge undeva la 1.250 de euro de persoană pentru un sejur de 7 nopţi cu demipensiune şi transport avion inclus. O concurenţă puternică a venit însă din partea unor destinaţii precum Egipt sau Tunisia, unde pachetele de călătorie sunt mult mai accesibile, pornind şi de la 280 euro de persoană pentru un sejur de 7 nopţi cu demipensiune şi transport avion inclus.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările