UPDATE Carpaţii Orientali şi Moldova, sub Cod Galben de ninsori. Ce judeţe se află sub avertizare de vânt puternic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carpaţii Orientali şi Moldova sunt sub Cod Galben de ninsori. FOTO: Arhivă
Carpaţii Orientali şi Moldova sunt sub Cod Galben de ninsori. FOTO: Arhivă

Meteorologii au prelungit, luni, Codul Galben de ninsori, până la ora 22.00, în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova. De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că, în judeţele Tulcea, Buzău, Brăila, este Cod Galben de vânt, până la ora 20.00.

UPDATE Vremea în Capitală va fi închisă şi deosebit de rece până joi dimineaţă. Meterorologii anunţă ploi, polei, vânt, iar de miercuri până joi dimineaţă ninsoare.

UPDATE Niciun drum naţional nu este închis sau restricţionat, la ora actuală, din cauza fenomenelor meteorologice din această perioadă, informează luni dimineaţa Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

UPDATE Nouă persoane au fost transportate la spital, cu diferite traumatisme, lunidimineaţă, după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat, peDN2, înjudeţul Buzău, întrucât şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de iarnă, transmite Mediafax.

UPDATE Două persoane au fost rănite într-un accident rutier între un autobuz şi un autoturism, evenimentul având loc luni dimineaţa, la ieşirea din Slatina spre comuna Brebeni, în condiţiile în care în zonă se circulă în condiţii de iarnă, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

UPDATE Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie şi Hidrologie local, luni şi marţi, întreg teritoriul bulgar va fi afectat de căderi însemnate de precipitaţii sub formă de ninsoare şi ploaie, pe alocuri însoţite de vânt puternic.

UPDATE Echipajele ISU Bucureşti-Ilfov au intervenit, de duminică noapte şi până luni la ora 7:00, în 28 de situaţii cu probleme generate de ninsoare, cele mai multe au vizat copaci căzuţi pe stradă sau pe maşini. 19 maşini au fost avariate, potrivit Mediafax.

„În perioada 18.11.2018, ora 22.00 - 19.11.2018, ora 07.00, pe durata atenţionarii Cod Galben de precipitaţii moderate cantitativ - ninsori, apoi lapoviţă şi ploaie, s-a actionat pentru gestionarea a 28 de evenimente generate de fenomenele meteo, în special caderi ale copacilor pe carosabil sau autoturisme (19 autoturisme avariate)”, informează ISU Bucureşti-Ilfov.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate situaţii grave de urgenţă, cauzate de fenomenele meteorologice periculoase. Pe fondul precipitaţiilor moderate cantitativ, sub forma de ninsori urmate de lapoviţă şi ploi, au fost înregistrate efecte în judeţele Buzău, Constanţa,Tulcea şi municipiul Bucureşti.

”În această dimineaţă, în localitatea Cochirleanca din judeţul Buzău, patru autoturisme în care se află 10 persoane nu au mai putut înainta din cauza zăpezii. Echipaje ale Serviciului Drumuri Judeţene sprijiniţi de angajaţii primăriei intervin pentru deblocarea  persoanelor, astfel încât acestea să poată continua drumul în cel mai scurt timp”, au transmis reprezentanţii IGSU.

Potrivit acestora, pe fondul vântului puternic, porturile Constanţa, Mangalia şi Midia, precum şi bara Sulina rămân închise până când condiţiile meteo vor permite navigarea.

La nivel naţional, aproape 5.200 pompieri militari cu 1.700 autospeciale şi mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale.

UPDATE Aeroporturile bucureştene operau luni dimineaţă în condiţii de iarnă, fiind înregistrate întârzieri de până la 30 de minute la decolarea aeronavelor, pentru degivrare, potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

UPDATE Primarul General Gabriela Firea a convocat comandamentul de iarnă astazi, începând cu ora 10:00, la sediul PMB.

UPDATE Trei persoane au fost rănite uşor, luni dimineaţa, pe DN2 Buzău - Râmnicu Sărat, după ce şoferul unui microbuz a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat într-o movilă de pământ, în condiţiile unui carosabil acoperit de zăpadă.

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, accidentul a avut loc pe raza localităţii Oreavu, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum. În microbuz se aflau 13 pasageri, iar în urma evenimentului trei persoane au fost rănite uşor.

În Moldova, cea mai mare parte a Transilvaniei, Carpaţii Meridionali şi Orientali, precum şi în Munţii Banatului va ninge şi se va depune strat de zãpadã local consistent. În restul teritoriului vor fi precipitaţii mixte (la început ninsori, apoi lapoviţã şi ploaie), exceptând Dobrogea şi Bãrãganul, unde vor fi doar ploi.

Se va semnala gheţuş, iar izolat şi polei. Vântul va avea intensificãri temporare, cu rafale în general de 45…55 km/h în sudul Moldovei şi la munte şi de 55…75 km/h în Dobrogea, estul şi nord-estul Munteniei, iar în restul zonelor va sufla slab şi moderat. Spre sfârşitul nopţii în extremitatea de sud-vest a ţãrii va creşte probabilitatea de apariţie a ploilor şi a formãrii de polei. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 6 grade, mai ridicate spre 10…11 grade pe litoral; minimele termice vor fi cuprinse între -7 şi 3 grade.

Cod Galben de ninsori şi intensificări ale vântului

Meteorologii au prelungit, luni, codul galben de ninsori, până la ora 22.00, în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova. De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că, în judeţele Tulcea, Buzău, Brăila, este cod galben de vânt, până la ora 20.00.

”Pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie) în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova temporar va ninge în general moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge viteze, în general, între 40 şi 50 km/h, în special în jumătatea de sud a Moldovei”, au precizat meteorologii.

De asemenea, până luni la ora 20.00, este cod galben de vânt puternic şi ploi însemnate cantitativ în judeţele Tulcea, Buzău şi Brăila.

”În judeţele Tulcea, Buzău şi Brăila vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55…75 km/h. Vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar în jumătatea de nord a Dobrogei cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp”, au mai precizat meteorologii.

În plus, în întreaga ţară este în vigoare o informare meteorologică ce vizează polei, precipitaţii moderate cantitativ, până marţi la ora 10.00.

În intervalul menţionat se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ, mai ales sub formă de ploaie, mixte la munte şi predominant ninsori în Moldova. Pe arii restrânse se va semnala polei, la început în Oltenia, apoi şi în celelalte regiuni.
    
Temporar vântul va avea unele intensificări în jumătatea de sud a ţării şi în zonele montante, cu viteze mai mari în sudul Banatului, unde la rafală se vor depăşi 70…75 km/h.

cod 19 noiembrie
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite