Anunţ important al lui Nelu Tătaru: Nu este exclusă impunerea unor restricţii, la nivel local

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Tătaru susţine că nu este exclusă impunerea unor măsuri restrictive pe plan local dacă situaţia epidemiologică o cere
Nelu Tătaru susţine că nu este exclusă impunerea unor măsuri restrictive pe plan local dacă situaţia epidemiologică o cere

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Târgu-Jiu, că Guvernul pregăteşte eventuale noi măsuri de relaxare pentru 1 iulie şi că, dacă vor fi restricţii, acestea vor fi strict punctuale şi locale. Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara propune ca  acolo unde îmbolnăvirile sunt rare, oamenii să beneficieze de mai multă relaxare.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că în această zi aven un număr mai crescut de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus decât de obicei, dar speră ca în zilele următoare ”să ne putem reveni”. ”Noi pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare, eu sper ca evoluţia să ne permită acest lucru (...) Dacă vor fi nişte restricţii vor fi strict punctuale şi locale”, a spus el. Tătaru a afirmat că este nevoie de precauţie, inclusiv din partea populaţiei, nu doar a medicilor.

Acesta a precizat că Guvernul face o continuă evaluare a epidemiei.„Noi o să avem discuţii şi astăzi după-amiaza la o şedinţă de Guvern, şi mâine. Următoarea perioadă de măsuri de relaxare se va face sper cu 1 iulie, iar luni vom avea şi decizia”, a spus ministrul.Întrebat dacă românii se pot aştepta şi la măsuri „urâte”, Nelu Tătaru a spus: „Nu neapărat urâte, cât vom avea nişte restricţii punctuale, la nivel de teritoriu, la nivel de comunitate, la nivel de focar”.

Cine respectă regulile ar putea beneficia de mai multă relaxare

La rândul lui, şi medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara este de părere că zonele din ţară unde a explodat numărul de noi cazuri de coronavirus ar trebui izolate, iar acolo unde îmbolnăvirile sunt rare, oamenii să beneficieze de mai multă relaxare, însă cu respectarea regulilor.

„Sunt zone în care într-adevar la nivelul perioadei celei mai active din pandemie, în special Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi se datorează faptului că oamenii nu vor să creadă că există această pandemie, nu vor să creadă că există risc, nu respectă nimic din regulile relaxării. Eu cred că toată lumea merită această relaxare şi doreşte să aibă această relaxare, dar dacă nu o facem înţelept şi nu o facem gradat, cu respectarea regulilor, nu o să o avem, pentru că, aţi văzut, sunt situaţii când focare în anumite zone ale ţării în care numărul de cazuri depăşeşte capacitatea spitalelor, ceea ce creează o problemă mare. Poate că ar trebui să trecem şi noi, ca alte ţări, la carantinarea şi izolarea acestor focare, iar restul să îşi desfăşoare activitatea şi să continue relaxarea, pentru că atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere al psihicului nostru, social este foarte important. Cred că sunt foarte multe fake news-uri, multe interese care bulversează lumea. Omul simplu nu prea înţelege ce se întâmplă şi cred că de aici apar toate aceste lucruri care sunt de neînţeles”, a declarat medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

În general, lumea respectă regulile

Doctorul Musta a spus că lumea respectă regulile, dar sunt unii care bravează şi care nu sunt de acord cu aceste reguli. „Eu cred că respectă lumea regulile, noi comunicăm foarte bine cu comunitatea şi eu cred că mare parte a rezultatelor se datorează acestei comunicări şi a respectării de către populaţie. Bineînţeles şi la noi sunt oameni care bravează, care nu sunt de acord cu aceste reguli, dar în marea lor majoritate le respectă şi le mulţumim pentru că ne protejează şi ne ajută şi pe noi”, a afirmat Virgil Musta.

Reamintim că bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns, joi, la 25.286 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 460 de noi îmbolnăviri. În acelaşi timp sunt înregistrate 1.565 de decese, iar 17.906 de persoane s-au vindecat. Numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă a ajuns la 199.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite