A început primul studiu clinic de testare a terapiei cu anticorpi împotriva COVID-19. Când sunt aşteptate primele rezultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Primii pacienţi trataţi prin această nouă metodă sunt spitalizaţi la New York, Los Angeles şi Atlanta, potrivit CNN.

Compania farmaceutică Eli Lilly, cea care a dezvoltat tratamentul, a făcut cunoscut luni că într-o primă fază de testare pe oameni, se va verifica dacă terapia este sigură şi bine tolerată, primele rezultate fiind aşteptate în iunie. 

Primii pacienţi cu Covid-19  care au început tratamentul cu anticorpi au fost spitalizaţi la New York, la Los Angeles şi Atlanta. 

Dacă testele de fază ultimă se vor dovedi eficiente, primele medicamente de acest tip împotriva Covid-19 ar putea fi disponibile la toamnă. 

„Până acum, cercetătorii au încercat să refolosească medicamente care fuseseră dezvoltate în vederea tratării altor boli pentru a vedea dacă ele sunt eficiente împotriva noului coronavirus, dar de când a început epidemia, am început să lucrăm la a găsi un medicament nou împotriva acestei boli. Acum este gata şi va fi testat pe pacienţi infectaţi”, a spus vicepreşedintele companiei farmaceutice, dr Dan Skovronsky. 

Tratamentul a fost creat împreună cu firma AbCellera, o companie biofarmaceutică din Canada. 

Atunci când cineva se vindecă de pe urma unei boli precum Covid-19 corpul produce milioane de proteine numite antiocorpi care luptă cu infecţia şi ajută organismul să se recupereze. 

AbCellera a obţinut o mostră de sânge de la primul pacient din SUA vindecat de Covid-19 obţinând din această sursă anticorpii care pot ucide virusul. Această terapie a anticorpilor monoclonali a mai fost utilizată în tratamentul HIV, astmului şi lupusului, precum şi împotriva anumitor forme de cancer. 

Rămâne de văzut dacă terapia va funcţiona şi împotriva Covid-19. Oamenii de ştiinţă au dezvăluit că, folosit în laborator, pe culturi de celule, tratamentul a blocat puterea de infecţie a virusului. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite