Victor Ponta despre discuţiile cu Băsescu la Cotroceni: ”Scurt şi civilizat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consultările dintre preşedintele Traian Băsescu şi partidele parlamentare au fost catalogate drept un semn de normalitate, de către Victor Ponta. Discuţiile au durat doar jumătate de oră, iar la final Administraţia Prezidenţială a anunţat semnarea decretului prin care Victor Ponta a fost desemnat premier.

"Consultările au fost aşa cum trebuie să fie: scurt, civilizat", a precizat Ponta, pe holurile Parlamentului.

Întrebat de ce nu a ieşit împreună cu preşedintele Traian Băsescu la anunţul privind numirea sa în funcţia de prim ministru Ponta a răspuns: "Nu era cazul. Aşa am convenit astăzi. Aşa mi-a propus preşedintele. Şi aşa cred că era cel mai bine".

Administraţia prezidenţială a marcat două premiere în urma consultărilor de astăzi. Preşedintele Traian Băsescu ne obişnuise să anunţe premierul în cadrul unei declaraţii de presă, dar de data aceast s-a anunţat printr-un comunicat.

De asemenea, pentru prima oară în istorie, Administraţia Prezidenţială a făcut publice imaginile de la consultările dintre preşedintele Traian Băsescu şi reprezentanţii partidelor.

Victor Ponta este cel mai tânăr premier din istoria României, iar în urma consultărilor de azi a fost desemnat prim-ministru pentru a doua oară consecutiv. 

După ce a primit desemnarea, Victor Ponta anunţat momentul în care va fi stabilit noul Guvern. "Candidaţii la funcţia de miniştri şi programul de guvernare îl trimit la Parlament, joi după-amiază pot fi audiaţi oricât de târziu miniştrii şi vineri dimineaţă avem votul în Parlament, dacă votul este favorabil, vineri la prânz depunem jurământul, sâmbătă avem prima şedinţă de Guvern ca să ne apucăm din nou de treabă", a mai spus acesta.  
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite