Conservatorii, solidari cu liberalii. Daniel Constantin: „Cooptarea UDMR la guvernare ar stârni o reacţie nefavorabilă din partea electoratului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin susţine că mai mulţi conservatori susţin punctul de vedere al lui Dan Voiculescu FOTO Adevărul
Constantin susţine că mai mulţi conservatori susţin punctul de vedere al lui Dan Voiculescu FOTO Adevărul

În timp ce negocierile dintre USL şi UDMR au fost reluate, liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin, se arată împotriva unei guvernări cu formaţiunea maghiară, susţinând astfel poziţia liberalilor. Conservatorul consideră că o guvernare USL - UDMR ar stârni reacţii nefavorabile din partea electoratului.

"În discuţia BP nu s-a luat în calcul intrarea UDMR la Guvernare (...). A face parte din Guvern, asta e dincolo de o decizie politică a USL, este o decizie care aparţine şi prim-ministrului desemnat. În momentul de faţă, va primi probabil propuneri de la toate partidele, dar decizia îi va aparţine", a arătat Daniel Constantin.

Liderul conservatorilor a mai declarat că o cooptare a UDMR la guvernare "în momentul de faţă ar stârni o reacţie nu tocmai potrivită - de fapt, nu chiar potrivită - probabil potrivit, dar nu o reacţie favorabilă din partea electoratului şi trebuie să ţinem cont de această realitate".

Constantin a spus că părerea sa despre guvernarea alături de UDMR va fi exprimată doar în cadrul discuţiilor dintre USL şi formaţiunea maghiară, care vor avea loc în Parlament. De asemenea, liderul PC a arătat că mai mulţi conservatori susţin punctul de vedere al fondatorului partidului, Dan Voiculescu, care s-a pronunţat împotriva unei guvernări comune USL - UDMR.

Astfel, conservatorii susţin poziţia liberalilor, care au decis sâmbătă, în Biroul Permanent Central, că nu vor să guverneze alături de UDMR. „E o poziţie a PNL că nu dorim ca UDMR să facă parte. (...) Din punct de vedere al PNL, s-a luat o decizie în BPC încă de acum două zile că nu dorim ca UDMR să participe la guvernare", a declarat, luni, liberalul Daniel Chiţoiu.

Tot luni, înaintea demarării negocierilor cu USL, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că, dacă partidul său va accepta să guverneze alături de Uniunea Social Liberală, atunci USL va trebui să-i dea portofolii la ministere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite