Reacţia preşedintelui Iohannis după ce moţiunea a trecut: Luni vor avea loc consultări pentru formarea noului Guvern

Reacţia preşedintelui Iohannis după ce moţiunea a trecut: Luni vor avea loc consultări pentru formarea noului Guvern

Klaus Iohannis FOTO EPA

Purtătorul de cuvânt al administraţiei prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi, a declarat că preşedintele va convoca luni consultări pentru formarea unui nou Guvern.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima reacţia a preşedintelui Klaus Iohannis după aflarea rezultatelor moţiunii de cenzură nu a întârziat să apară. Potrivit purtătorului de cuvânt al administraţiei prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi, preşedintele va convoca pentru luni consultări cu partidele parlamentare în vederea formării noului Guvern, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

„Preşedintele a fost informat şi a luat act de rezultatul votului din Parlament. Preşedintele va convoca consultări cu partidele parlamentare  pentru ziua de luni, în vederea formării unui nou guvern”, a afirmat Dobrovolschi.
 
Ea a amintit faptul că preşedintele României participă joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea de vară a Consiuliului european.

Moţiune de cenzură depusă de majoritatea PSD- ALDE, votată miecuri în plenul Parlamentului, a trecut, Guvernul Grindeanu fiind demis. Au fost 241 de voturi „pentru” şi doar 10 „împotrivă”. După aflarea rezultatului, Victor Ponta s-a arătat dezamăgit, spunând că acum întreaga putere este la Liviu Dragnea.

„Sunt dezamăgit că am văzut colegi de la PSD bucurându-se că a trecut moţiunea PSD. Domnul Dragnea are toată puterea. Domnul Dragnea este PSD. Sper să folosească puterea mai bine decât a folosit-o până acum”, a declarat preşedintele PSD.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: