PSD cere amânarea alegerilor locale: Ar fi o catastrofă. Până la finalul lunii iulie-august nu putem discuta de alegeri

PSD cere amânarea alegerilor locale: Ar fi o catastrofă. Până la finalul lunii iulie-august nu putem discuta de alegeri

Valeriu Steriu - foto Eduard Enea

PSD se alătură USR, UDMR şi Pro România care cer amânarea alegerilor locale. Deputatul PSD Valeriu Steriu a explicat că dacă oamenii s-ar mobiliza la vot „ar fi o catastrofă”, în contextul epidemiei de coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Oficial, încă nu am avut o dezbatere pe această amânare de alegeri. La un moment dat, cu siguranţă va veni momentul în care să fixăm şi o dată, pentru că în primul rând Constituţia ne împinge spre acest lucru. Evident că cel puţin în perioada următoare este exclus să facem orice tip de alegeri (...). A aduna oameni în următoarele două luni în săli de vot şi a plimba o ştampilă de la unul la altul ar fi o catastrofă. Nu cred că putem discuta cel puţin până la sfârşitul lunii iulie-august de nici un fel de tip de alegeri. În primul rând, trebuie să vedem o eradicare a acestei pandemii aproape în totalitate, ca să putem relua un ciclu normal şi cu o activitate electorală normală”, a declarat Valeriu Steriu, la RFI.
 
Deputatul PSD consideră că "actualii primari şi consilieri, după patru ani, cei mai mulţi dintre ei având chiar opt ani sau 12 ani de mandat, au experienţa cea mai bună. Adică a veni acum cu un primar care în prima zi să îşi înceapă activitatea nu cred că este deloc o soluţie, pentru că să nu uităm şi efortul administraţiei locale este absolut important în perioada următoare”, a adăugat social-democratul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: