Preşedintele anunţă restricţii speciale pentru vârstnici. „Practic vor trebui să stea tot timpul acasă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o şedinţă marţi, pe tema coronavius, la care au participat premierul Ludovic Orban dar şi mai mulţi miniştri. La finalul acesteia, şeful Statului a anunţat că pentru persoanele de peste 65 de ani se vor introduce restricţii speciale.

„Un punct foarte special, ţin neapărat să-l mai menţionez - persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar şi de restricţii speciale. Şi, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricţii speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă”, a declarat marţi Klaus Iohannis.

Preşedintele a avut un mesaj similar ieri pentru pensionari, când le-a transmis să nu se expună riscurilor prin deplasări inutile.

„Dragi pensionari, nu vă expuneţi inutil unui risc uriaş! Limitaţi orice deplasare în afara domiciliului, cu excepţia celor de strictă necesitate! Este singura cale prin care puteţi să vă protejaţi şi să îi protejaţi şi pe ceilalţi de boala şi suferinţa pe care le provoacă acest virus”, preciza Klaus Iohannis ieri.

România intră în carantină totală. Klaus Iohannis: Ce a fost până acum recomandare devine obligaţie. Vârstnicii de peste 65 de ani nu mai pot ieşi din casă

Mesajul integral de astăzi al lui Klaus Iohannis:

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite