Ponta, despre scandalul Holzindustrie - Codul Silvic: Eu am acuzat deputaţi PNL, nu oameni de lângă Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că acuzaţiile sale privind lobby-ul făcut de compania Holzindustrie i-au vizat pe anumiţi deputaţi PNL, nicidecum de oameni din anturajul preşedintelui Klaus Iohannis.

„Cred că lucrurile s-au lămurit după ce a citit toată lumea ceea ce am spus eu la postul B1. Lucrurile sunt foarte clare: eu am acuzat şi acuz în continuare o doamnă deputată PNL şi câţiva domni deputaţi PNL care s-au întâlnit şi care în Parlament promovează interesele unei singure companii împotriva intereselor publice. N-am afirmat niciodată şi am fost foarte clar – că m-a întrebat: "Vorbiţi de oameni din jurul preşedintelui?" Nu, dimpotrivă. Şi chiar cred că, printr-un efort comun, preşedinte, Guvern, Parlament, servicii de informaţii şi jandarmerie, poliţie, putem să luăm măsuri concrete pentru ca să fie o strategie de protejare a pădurilor. Deci, lucrurile sunt foarte clare, iar acuzaţiile mele la adresa, repet, a unei doamne deputat, fost ministru, şi a câtorva domni deputaţi din PNL în continuare le consider legitime şi chiar aşa s-a întâmplat“, a spus Ponta.

Insinuările premierului Victor Ponta privind legătura Preşedinţiei cu firma austriacă Schweighofer Holzindustrie au dezvăluit şi faţa mai dură a preşedintelui Klaus Iohannis, care, pentru prima dată de la preluarea mandatului, l-a pus la punct pe Victor Ponta. „Afirmă la televizor tânărul prim-ministru că ar avea el informaţii de la servicii cum că oameni din anturajul meu s-ar fi întâlnit cu diferiţi reprezentanţi ai unor procesatori de lemn, şi lasă să se înţeleagă că ar exista un fel de trafic de influenţă la nivelul preşedintelui. Este fals şi surprinzător. Am verificat la nivelul Administraţiei Prezidenţiale şi nu a existat nicio discuţie cu lobbyşti. Încă de aseară i-am rugat pe cei din Departamentul Juridic să verifice care este încadrarea unor astfel de informaţii, în cazul, foarte probabil, să fie nesusţinute de dovezi. Cum nu mai sunt în campanie, nu mai tolerez aşa ceva“, a reacţionat preşedintele, după ce, cu o seară înainte, premierul Victor Ponta a lăsat de înţeles că şeful statului e moale, că s-a lăsat influenţat de unii liberali care fac jocurile companiei austriece.

„Impresia mea personală este că preşedintele a retrimis legea în Parlament pe baza unor informaţii de la nişte «binevoitori», în special liberali, pe care îi vedeţi şi zilele acestea luptându-se cu dinţii pentru interesele Schweighofer, interese care, din punctul meu de vedere, sunt strict private“, a spus Ponta miercuri seara, într-o intervenţie telefonică la B1. Întrebat, concret, cine sunt acei „binevoitori“ din PNL, premierul a refuzat să dea nume.

În plus, Ponta a lăsat să se înţeleagă că aceste informaţii i-au fost livrate de serviciile secrete. „În calitate de prim-ministru trebuie să mă informez foarte bine întotdeauna când apare o situaţie de criză, iar situaţia actuală este una de criză“, a spus Ponta. „Am avut o discuţie telefonică cu directorul SRI să analizeze cu maximă exigenţă aceste afirmaţii“, a replicat Iohannis, înainte să se urce în avion, cu destinaţia Vatican.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite