Moşteanu (USR PLUS): „Vrem o coaliţie cu PNL şi UDMR, însă fără Cîţu. Vom cere în şedinţa de coaliţie de mâine o nouă propunere de premier”

Moşteanu (USR PLUS): „Vrem o coaliţie cu PNL şi UDMR, însă fără Cîţu. Vom cere în şedinţa de coaliţie de mâine o nouă propunere de premier”

Ionuţ Moşteanu / FOTO Inquam Photos

Deputatul USR PLUS Ionuţ Moşteanu a anunţat că formaţiunea pe care o reprezintă va cere în şedinţa de coaliţie de joi o nouă propunere pentru funcţia de premier din partea PNL şi demisia premierului Florin Cîţu, după ce primul ministru l-a revocat pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

Ionuţ Moşteanu a declarat, miercuri, la Digi 24, că premierul Florin Cîţu şi-a arătat din nou limitele. 
 
„Vrem o coaliţie cu PNL şi UDMR, însă fără premierul Cîţu. Premierul Cîţu şi-a arătat din nou limitele. Numai astăzi a încălcat de două ori protocolul de coaliţie, o dată când a băgat şmechereşte în şedinţa de Guvern deşi la coaliţie acum două zile a spus că nu are avizele, nu discutăm săptămâna asta. Astăzi a băgat şmechereşte PNDL care nu e nicio urgenţă pentru nimeni în România în afară de domnul Cîţu care este în campanie internă. Şi a doua în momentul în care a anunţat că pentru că poate la 21.30 când a fost la declaraţii a anunţat demiterea colegului meu Stelian Ion deşi este foarte clar că domnul Cîţu este pus acolo să conducă acest Guvern de coaliţie cu voturile noastre, nu şi-a câştigat acest drept în urma unor alegeri şi am zis omul ăsta trebuie să ţină aceste trei partide de coaliţie împreună pentru realizarea programului de guvernare, însă se vede că este o pălărie prea mare pentru dânsul”, a afirmat Moşteanu.
 
El a precizat că USR PLUS va cere în şedinţa de coaliţie o nouă propunere de premier din partea PNL şi demisia lui Florin Cîţu. 
 
„Vom cere în şedinţa de coaliţie de mâine o nouă propunere de premier din partea PNL şi demisia domnului Cîţu. PNL e cel mai mare partid din coaliţie, are dreptul să îşi pună un premier în continuare, vrem un premier responsabil care poate conduce o coaliţie, nu unul care foloseşte funcţia de premier pentru a-şi aranja apele în competiţia internă din partid”, a mai transmis Moşteanu.
 
Florin Cîţu l-a demis, miercuri seară, pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion (USR PLUS). El a motivat decizia făcută afirmând că nu va accepta miniştri care să se opună modernizării României şi a spus că va propune un ministru interimar care să înţeleagă prioritatea zero a investiţiilor.
 
Decizia a fost criticată dur de liderii USR PLUS. Dan Barna a declarat că decizia lui Cîţu arată că acesta nu poate conduce guvernul României şi că „abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoţii nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea”, vicepremierul spunând că: „Florin Ciţu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Şi asta pentru că înşală cu cinism şi rea voinţă aşteptările unui electorat care a cerut altceva”. 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările