Lider PNL: După logica distructivă a PSD, un Guvern poate fi dărâmat săptămânal. Parlamentul nu trebuie să fie un joc de popice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angelica Fădor, preşedinte al Comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor. FOTO Arhivă personală
Angelica Fădor, preşedinte al Comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor. FOTO Arhivă personală

Angelica Fădor, preşedinte al Comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor, îi acuză pe cei din PSD că urmăresc generarea unui climat de instabilitate politică prin depunerea moţiunii de cenzură şi că demersul lor ar fi neconstituţional.

„Este inadmisibil ca PSD să forţeze limitele Constituţiei prin crearea unui precedent foarte periculos, acela de a vota o moţiune de cenzură în perioada vacanţei parlamentare. Constituţia prevede clar că într-o sesiune parlamentară poate fi depusă o singură moţiune de cenzură, iar după logica distructivă a PSD, în timpul vacanţei parlamentare, pot fi convocate mai multe sesiuni extraordinare, pentru a fi depuse după bunul plac moţiuni de cenzură.  Putem astfel ajunge la o situaţie hilară pe timpul vacanţei parlamentare: săptămâna şi moţiunea de cenzură! Refuz să cred că Parlamentul  a ajuns un joc de popice, unde fiecare dărâmă Guvernul când doreşte”, a declarat Angelica Fădor, preşedintele Comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor. 

Fădor a subliniat că PNL este obligat să sesizeze CCR fiindcă demersul PSD ar arăta elemente de neconstituţionalitate. „Acesta este doar un argument pentru care Guvernul va contesta la CCR depunerea moţiunii de cenzură şi solicit PSD să aştepte decizia CCR înainte de a forţa votul asupra unei moţiuni care ridică semne de neconstituţionalitate.Ridicolul este unul evident, nu te poţi juca cu stabilitatea politică a unei ţări doar pentru că aşa dictează interesul de partid sau interesele de grup ale PSD.  Momentul este ales din raţiuni exclusiv politice fără a ţine cont în vreun fel de interesul public sau de rigorile constituţionale. Mai mult, România se confruntă, ca şi celelalte state ale lumii, cu o situaţie epidemiologică îngrijorătoare, care reclamă menţinerea unei stabilităţi instituţionale”, a precizat reprezentanta liberalilor.

„Guvernul PNL este preocupat de gestionarea crizei sanitare şi  de relansarea economică, nu de acţiuni politice mărunte care frământă acum un PSD aflat în situaţia de a pierde alegerile locale şi parlamentare. În memoria majorităţii românilor încă se păstrează guvernările dezastruoase pentru ţară patronate de Liviu Dragnea, ai cărui pioni au ajuns nemeritat să fie premieri”, a conchis Angelica Fădor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite