Iohannis, despre amnistie şi graţiere: Fac apel la politicienii lucizi din PSD să oprească această ordonanţă. Ar declanşa o criză politică fără precedent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis a comentat joi informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora Guvernul ar urma să adopte o Ordonanţă de Urgenţă pentru amnistie şi graţiere. Preşedintele a declarat că o astfel de acţiune ar reprezenta „o catastrofă” care ar „declanşa o criză politică fără precent” şi a făcut apel la liderii politici „luzici” din PSD pentru a face tot posibilul să oprească o eventuală OUG.

„Graţierea şi amnistia au fost deja tema unei OUG dacă vă amintiţi şi a dus la manifestări foarte ample din partea românilor care nu îşi doresc aşa ceva. OUG 13  a fost atunci retrasă. Există în continuare semnale că în PSD nu s-a abandonat această idee. Chiar unii politicieni din PSD vehiculează această idee în spaţiul public. O astfel de OUG care vizează amnistia şi graţierea ar fi o catastrofă pentru România, ar declanşa o criză politică fără precedent. În această situaţie, fac apel la politicienii din PSD care sunt lucizi, ca o astfel de ordonanţă să iasă din discuţie să nu fie aprobată de Guvern”, a declarat Klaus Iohannis la evenimentul de promulgare a legii pentru construirea Autostrăzii Moldovei. 

Preşedintele Klaus Iohannis a organizat, joi, la Palatul Cotroceni, o şedinţă solemnă în care a promulgat legea de construire a autostrăzii Moldovei A8. Acesta a declarat că „acest drum rapid va realiza unirea reală” dintre Moldova şi Transilvania şi a ţinut să avertizeze Guvernul că o tergiversare sau o neîndeplinire a proiectului va reprezenta o încălcare a legii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite