Insul cu pricina pare-se că şi-a reamintit de perioada lui de glorie, de vârsta tinereţii revoluţionare, de vremurile în care fiind procuror comunist era apreciat nu doar de şefii lui ierarhici, de superiorii lui pe linie de partid, ci şi de oamenii Securităţii şi s-a apucat să scrie nici mai mult, nici mai puţin decât un denunţ. În spaţiul căruia a inserat toate relele din lume despre fostul procuror şef al DNA, doar-doar va convinge lumea că doamna Laura Codruţa Kὄvesi nu are nici cel mai mic drept de a aspira la postul de procuror şef european.

După ce a terminat de compus scrisoarea, dl. Tudorel Toader a pus-o frumuşel în plic şi a expediat-o pe adresa  cunoscutului mare cotidian The Financial Times. Care a publicat-o exact acolo unde îi era locul. În spaţiul rubricii Ne scriu cititorii.

Câteva ore mai târziu, dl. Tudorel Toader a făcut publică informaţia în conformitate cu care scrisoarea cu pricina nu i-ar aparţine doar ilustrei lui persoane. Ci că este asumată de întreg guvernul României. Care a cunoscut-o, a analizat-o, a întors-o pe toate feţele şi, în final, i-a aprobat expedierea. Cum spuneam, scrisoarea aceasta a apărut în spaţiul rubricii destinate dialogului cu cititorii. Foarte bine. Publicând scrisoarea cu pricina Financial Times a comis o singură eroare. A uitat să adauge îndemnul Mai trimiteţi. Utilizat de ziare şi reviste spre a nu jigni prea tare veleitarii care, în lipsă de ceva mai bun, îşi pierd vremea trimiţând epistole la Poşta redacţiei. Financial Times a intuit însă foarte bine adevărata calitate a membrilor guvernului României. O adunare de amatori, de nepricepuţi şi de fiinţe mărunte.

Comentariul apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro