Flutur: Pentru mine, responsabilitatea este să organizăm cum se cuvine Congresul Extraordinar al PNL din 10 aprilie. Eu zic că suntem pe un drum bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Flutur PNL FOTO Inquam Photos / George Calin
Gheorghe Flutur PNL FOTO Inquam Photos / George Calin

Prim-vicepreşedintele PNL, Gheorghe Flutur, validat în unimitate de către liberali, în şedinţa Biroului Politic Naţional al formaţiunii, pentru preluarea interimară a funcţie de preşedinte, a declarat că responsabilitatea sa, în momentul de faţă, este organizarea Congresului Extraordinar în data de 10 aprilie, propunere ce va fi supusă la vot în Consiliul Naţional. Membrii PNL l-au votat pe Lucian Bode secretar general al interimar.

Prim-vicepreşedintele PNL a declarat, în urma şedinţei de Birou Politic Naţional a formaţiunii, că a fost votat în unaimitate de colegii săi pentru a ocupa funcţia de preşedinte interimar. 

„Pentru mine, cel putin, responsabilitatea este ca în această săptămână să organizăm cum se cuvine Congresul Extraordinar al PNL şi gestionarea treburilor curente, în partid, în coaliţie, pentru că sunt o serie de priorităţi. PNL propune aceste evenimente într-o succesiune extrem de rapidă pentru că avem un context national şi international deosebit”, a declarat liderul interimar al PNL. 

Potrivit liderului liberal, în Consiliul Naţional, organizat de la ora 12.00, pe ordinea de zi se vor afla organizarea Congresului Extraordinar pentru alegerea preşedintelui, fiind propus să aibă loc duminica viitoare, 10 aprilie, la Palatul Parlamentului. Paparlamentului. 

„Este libertatea fiecărui coleg să candideze, de aceea avem termene, până miercuri seară depunerea de moţiuni, până vineri să fie votate în teritoriu”, a mai explicat Flutur. 

Tot în Consiliul Naţional, liberalii votează şi comisia de organizare a Congresului. Potrivit liderului PNL, temenul pentru depunerea a moţiunilor va fi miercuri, 6 aprilie, ora 18.00. De asemenea, dezbaterile vor avea loc în judeţe până vineri, ora 22.00. 

Pentru aprobarea moţiunii, va fi nevoie de votul a cel puţin 10 hotărâri de comitete judeţene, astfel fiind validată candidatura şi intrarea în Congres. 

Potrivit liderului PNL, mesajul liberalilor „este de unitate şi partidul este unit”. „Toate organizaţiile sunt aici, mergem înainte şi din mers ne adaptăm la noua conjunctură care a apărut. Nu vreau să intru în amănunte acum despre ce a mers, ce n-a mers. Eu vreau să-i mulţumersc lui Florin Cîţu şi lui Dan Vîlceanu pentru lucruri care s-au întâmplat bine în acest partid, dar PNL are capacitate de îmbunătăţire a lucrurilor din mers şi asta vreau să facem”, a mai spus Flutur. 

Liberalul a mai explicat că nu crede că partidul s-a destrămat, după demisia lui Florin Cîţu, explicând că formaţiunea este unită, deciziile cu privire la schimbarea conducerii fiind luate aprope în unanimitate. „Nu cred că s-a destrămat, din moment ce vedeţi aproape unanimităţi. Consiliul Naţional a fost convocat de 42 de birouri politice judeţene vineri, preşedinţii de organizaţii au primit acea împuternicire pentru convocarea Congresului. Eu zic că suntem pe un drum bun, durează o săptămână până la Congres şi important este ca partidul să genereze stabilitate şi în interior şi în coaliţie şi în ţară pentru că, atenţie, PNL are şi prim-ministru, preşedintele vine din PNL, avem o responsabilitate uriaşă şi vrem să luptăm pt stabilitate în această ţară”, a mai spus Flutur. 

Privind susţinerea premierului Nicolae Ciucă, fiind întrebat dacă liderul Executivului are şi susţinerea liberalilor pentru preluarea conducerii formaţiunii politice, Gheorghe Flutur a răspuns că „este competiţie, aşa cum a fost întotdeauna, eu cred că deocamdată trebuie să trecem Consiliul Naţional”. 

Întrebat ce spune faptul că Nicolae Ciucă nu îndeplineşte condiţiile statutare pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al PNL, despre partid, fiind nevoie pentru a treia oară de o derogare pentru candidatura lui Ciucă la conducere, preşedintele interimar al liberalilor a răspuns: „PNL este un partid dinamic şi întotdeauna alege soluţia cea mai bună”. 

În trecut a mai fost nevoie de derogare în cazul preşedintelui Klaus Iohannis şi cel al lui Florin Cîţu. Potrivit statutului PNL, candidaţii la preşedinţia formaţiunii trebuie să aibă cel puţin cinci ani de vechime în partid. În cazul în care va candida, premierul Ciucă va avea nevoie de derogare. Liderul Executivului s-a înscris în partid în 2020. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite