UPDATE A început Consiliul Naţional al PNL. Conducerea formaţiunii va convoca un Congres Extraordinar pentru 10 aprilie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu, pe vremea când era pe val. Acum şase luni FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu, pe vremea când era pe val. Acum şase luni FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Liberalii se reunesc duminică în două şedinţe, prima în care să stabilească noul preşedinte interimar, iar a doua în care să convoace organizarea unui Congres Extraordinar pentru 10 aprilie, după demisia lui Florin Cîţu.

UPDATE 13.00 Liberalii au decis convocarea Congresului şi procedurile de depunere a moţiunilor pentru candidaturile privind şefia PNL. „Am intrat în linie dreptă pentru organizarea Congresului”, a declarat şeful interimar al PNL, Gheorghe Flutur, explicând că dezbaterile din preajma Congresului din septembrie „au costat foarte mult PNL”.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că nu a luat încă o decizie cu privire la posibila depunere a candidaturii sale la conducerea PNL

UPDATE 12.30 Preşedintele interimar al PNL, Gheroghe Flutur, i-a îndemnat pe liberali să vadă partea bună a lucrurilor, arătând că partidul are capacitatea de a corecta şi îmbunătăţi.

„Trebuie să pornim de la o realitate, la 6 luni, PNL convoacă proceduri pentru un Congres extraordinar. Şi eu vă îndemn să vedeţi partea bună a lucrurilor, capacitatea partidului de a corecta şi de a îmbunătăţi ce nu merge. Noi nu putem să ne ascundem şi să spunem că a mers totul foarte bine. O spun eu, care am primit un vot pentru interimatul până duminica viitoare. Trebuie să ne uităm atent ce nu a mers, să putem îndrepta, altfel putem persista în aceste greşeli, iar PNL este într-adevăr un partid viu, dinamic şi care trage de mânecă. Acesta este un lucru bun, pentru că mai sunt doi ani până la alegerile din 2024 şi dacă ne gândim sunt foarte multe lucruri de făcut. Nu vreau să am un rechizitoriu aspru astăzi, dar trebuie să recunoaştem şi să îndreptăm ce nu a mers”, le-a transmis Gheorghe Flutur liberalilor în cadrul Consiliului Naţional al formaţiunii.

UPDATE 12.00 A început şedinţa Consiliului Naţional al PNL. Membrii formaţiunii vor vota organizarea Congresului Extraordinar, propus pentru data de 10 aprilie. 

Florin Cîţu nu este prezent la şedinţă. 

Surse din PNL au declarat pentru „Adevărul„ că pentru funcţia de preşedinte al Comisiei de organizare a Congresului Extraordinar va fi propus Robert Sighiartău.

UPDATE 11.40 Prim-vicepreşedintele PNL, Gheorghe Flutur, a fost votat în uninimitate pentru preluarea conducerii interimare a formaţiunii. Lucian Bode a fost votat pentru funcţia de secretar general interimar. 

   

***

De la ora 10, liberalii se reunesc în Biroul Politic Naţional, adică formula de conducere cu liderii de organizaţii judeţene, pe lângă vicepreşedinţi şi prim-vicepreşedinţi. Pe agenda şedinţei este alegerea unui preşedinte interimar, până la viitorul congres. Favorit este Gheorghe Flutur, decanul de vârstă dintre cei patru prim-vicepreşedinţi. Şeful interimar va conduce şi şedinţa de Consiliu Naţional de la ora 12.00. 

La Consiliul Naţional, unde au fost convocaţi 600 de delegaţi, va fi dat un vot pentru convocarea unui Congres Extraordinar duminica viitoare, 10 aprilie, cu 1.500 de delegaţi. Liberalii deja îl împing la şefia formaţiunii pe premierul Nicolae Ciucă, un membru relativ nou al partidului, dar avantajat de funcţia pe care o are în statul român. 

Schimbările de la vârful PNL au loc după revolta declanşată împotriva lui Florin Cîţu, lider care şi-a dat demisia de la conducerea formaţiunii, după ce prim-vicepreşedinţii au început acţiunile de îndpărtare a fostului şef al Senatului, zilele trecute. 

Rămâi pe adevarul.ro pentru principalele evenimente de duminică, de la şedinţele PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite