Dineu la Cotroceni, fără liderii USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta FOTO Mediafax
Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta FOTO Mediafax

Liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu lipsesc de la recepţia organizată în acest an de preşedintele Traian Băsescu la Palatul Cotroceni.

Întrebat fiind unde îşi va petrece seara, premierul Victor Ponta a răspuns că se va afla la Tg. Jiu.

“Nu e vorba de recepţie sau nerecepţie, e vorba că de fiecare dată, de 1 Decembrie, sunt la Tg. Jiu. E colegiul meu şi e normal să fiu acolo”, a explicat Ponta.

În schimb, preşedintele PNL Crin Antonescu a preferat să nu dea explicaţii şi s-a mulţumit să anunţe că a primit, totuşi, o invitaţie.

Între liderul liberal şi preşedinte a avut loc, recent,  o dispută, după ce Antonescu a plecat de la ceremonia de învestire a ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, înainte ca preşedintele să îşi înceapă discursul. Ulterior, Băsescu a declarat că Antonescu nu se mai află pe lista de protocol la Cotroceni.

“Protocolul prezidenţial implică un anumit comportament când vii acolo. Să ştiţi că sunt oameni care la Ziua Naţională nu respectă o anumită conduită şi sunt tăiaţi de pe listă pentru anul următor şi niciodată nu mai revin. Crin Antonescu, la o ceremonie destul de standardizată, la Cotroceni, a avut un comportament necuviincios, nu mai este pe lista de protocol la Cotroceni”, a spus Băsescu, la acea dată.

Zgonea, întâlniri la nivel înalt

Întrebat, la rândul lui, dacă va participa la recepţia de la Cotroceni, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a declarat că se va întâlni, chiar în această seară, cu preşedintele Parlamentului bulgar, aflat într-o vizită oficială în România.

“Nu pot, am un invitat oficial pe care trebuie să-l respect şi să-l onorez, pentru că mâine seară el pleacă”, a precizat şeful Camerei.

Liderii USL nu au fost prezenţi nici anul trecut la recepţia oferită de Traian Băsescu. La acea dată, singurul ministru prezent la eveniment a fost Florin Georgescu.  

Palatul Cotroceni găzduieşte astăzi recepţia oferită de preşedintele Traian Băsescu, cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Materiale pe aceeaşi temă: 

Unirea cu Basarabia divide USL  Perspectiva ca Basarabia să se unească cu România împarte din nou USL. Liberalii sunt pentru, în timp ce PSD, prin vocea lui Victor Ponta, este mai temperat

Parada de 1 Decembrie: Ponta a dat mâna cu Băsescu, Antonescu, nu  La festivitatea de la Arcul de Triumf, premierul Victor Ponta i-a strâns mâna preşedintelui Traian Băsescu, în ciuda contrelor din ulta vreme dintre cei doi. De partea cealaltă, Crin Antonescu l-a evitat pe şeful statului.

SONDAJ Un român din doi crede că USL se sparge  Peste jumătate din populaţie crede că ruptura dintre social-democraţi şi liberali este doar o chestiune de timp, arată o cercetare INSCOP, realizată la comanda ziarului „Adevărul“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite