Dăncilă, la întâlnirea cu Timmermans:  Guvernul României va acţiona pentru respectarea statului de drept şi a independenţei justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă, alături de Frans Timmermans. FOTO gov.ro
Viorica Dăncilă, alături de Frans Timmermans. FOTO gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a avut, joi, la Bruxelles, o întrevedere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, una dintre temele acordate fiind legată de statul de drept şi independenţa justiţiei în România.

În întâlnirea cu Timmermans, prim-ministrul român a salutat buna cooperare şi dialogul constructiv şi constant dintre Guvernul României şi Comisia Europeană şi a menţionat, în acest sens, discuţiile de substanţă purtate în contextul vizitei Colegiul Comisarilor la Bucureşti, la 10-11 ianuarie 2019.

De asemenea, şeful Executivului a menţionat faptul că prima lună a Preşedinţiei României la Consiliul UE a prilejuit discuţii intense dedicate avansării agendei europene. Oficialul român a reiterat, totodată, obiectivul Preşedinţiei României la Consiliul UE de a acţiona din postura de mediator imparţial pentru a identifica cele mai bune formule de compromis, care să faciliteze avansarea cât mai rapidă a negocierilor în curs pe dosarele europene aflate în discuţie.

Mai mult, oficialul român a reiterat intenţia României de a acţiona, împreună cu Comisia Europeană, pentru consolidarea unităţii şi coeziunii, se arată într-un comunicat al Guvernului.

„O altă temă abordată a fost aceea a statului de drept şi a independenţei justiţiei din România. Premierul Viorica Dăncilă a dat asigurări că Guvernul României va acţiona pentru respectarea valorilor şi principiilor care stau la baza construcţiei europene: apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a statului de drept, a independenţei justiţiei, însă, în egală măsură, va acţiona pentru ca cetăţenii români să se bucure de aceleaşi drepturi şi libertăţi ca orice cetăţean european, în acord cu principiile generale directoare, de la respectul faţă de valorile comune, faţă de drepturile şi libertăţile fundamentale, faţă de statul de drept”, mai precizează comunicatul

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite