Dăncilă le răspunde celor care spun că nu ştie limbi străine: Într-o lună de zile o să ies cu primul discurs în engleză

Dăncilă le răspunde celor care spun că nu ştie limbi străine: Într-o lună de zile o să ies cu primul discurs în engleză

FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a declarat miercuri seară că într-o lună de zile va pregăti primul său discurs în limba engleză. Aceasta a explicat că vorbeşte şi înţelege limba, dar nu o face „din teama de a nu face o greşeală”. Mai apoi, referindu-se la Klaus Iohannis, aceasta a afirmat că „preşedintele României trebuie să fie un om curajos”, căruia să nu-i fie frică atunci când discută cu un omolog sau şef de Guvern.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vorbesc limba engleză şi o înţeleg. Din teama de a nu face o greşeală nu am vorbit. Vreau să vă mai spun un lucru. Aproape toţi preşedinţii de stat vorbesc în limba lor. Pentru că sunt anumite lucruri care nu pot fi interpretate. Pentru cei care vorbesc engleza, franceza, am tot respectul. Dar, decât să vorbeşti, mulţi au vorbit în limba engleză şi au vorbit împotriva României. Luaţi discursurile din Parlamentul European. (...) Într-o lună de zile o să ies cu primul discurs în limba engleză”, a subliniat Viorica Dăncilă.
 
Precizarea liderului PSD a venit în contextul în care pe 1 noiembrie, într-o conferinţă de presă în care a fost rugată să vorbeasă în limba engleză, Dăncilă a sugerat că cei care nu vorbesc în limba română nu şi-ar susţine ţara.

Pe tema unei dezbateri electorale dintre aceasta şi Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă l-a acuzat pe liderul de la Cotroceni că îi este teamă şi subliniază că un şef de Stat trebuie să fie un om curajos.

„Cred că preşedintele României trebuie să fie un om curajos. Dacă acum se teme cu o confruntare, mă întreb cu se teme atunci când vorbeşte cu un şef de stat sau Guvern şi trebuie să-şi susţină ţara”, a declarat preşedintele PSD.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: