CTP, după demiterea Guvernului Cîţu: Pentru populaţie, această moţiune nu aduce nimic. Aduce, în schimb, partidelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ctp

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a spus, marţi, la Digi24, că demiterea guvernului condus de Florin Cîţu nu aduce nimic pentru românii care se confruntă în continuare cu pandemia şi cu facturile cu preţuri mari la electricitate şi gaze.

„Această cifră (n.r. – 281 de voturi pentru moţiune) la ce foloseşte guvernanţilor? Guvernul a căzut, dar guvernaţii ce câştigă? Poate să facă această cifră ceva împotriva altor cifre, precum preţurile la electricitate şi gaze? Poate să facă 281 ceva împotriva a 15.000 de infectări care s-au înregistrat astăzi, numărului înfiorător din ATI? Nu poate! Din punctul de vedere al populaţiei, al României, această moţiune nu aduce nimic. Aduce, în schimb, partidelor parlamentare”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

Acesta a subliniat că cel mai mare câştigător este PSD, deoarece îşi va revendica victoria prin adoptarea moţiunii sale. La capitolul pierzători, CTP trece atât PNL-ul, cât şi USR, despre care spune că „s-au mânjit cuplându-se de pomană cu AUR”, pentru că moţiunea lor nu a ajuns la vot.

„Pot fi două soluţii. Depinde cum s-a înţeles Iohannis cu Cîţu. Fie îl susţine chiar cu un guvern minoritar numindu-l încă o dată folosind tot ce se poate, fie să numească un alt ministru PNL şi să îi ofere lui Cîţu alt post important. După părerea mea, prima variantă este mai probabilă, înţelegerea fiind ca preşedintele să forţeze menţinerea lui Florin Cîţu în fruntea guvernului”, a conchis gazetarul.

Guvernul condus de Florin Cîţu a fost astfel demis, după mai puţin de 11 luni de la învestire, mai exact după 278 de zile, şi la o lună de la retragerea USR-PLUS de la guvernare.

Din totalul de 466 de parlamentari, 318 au fost prezenţi şi doar 281 parlamentari au votat. S-au înregistrat 281 de voturi „pentru”, 0 voturi „împotriva” şi 0 abţineri. Guvernul actual va intra într-o perioadă de interimat, iar partidele politice urmează să aibă întrevederi la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite