Costache răspunde la „povestea” lui Orban: Proiectul pentru cele 10.000 de teste în Bucureşti era un proiect pe care îl avizasem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Fostul ministru al Sănătăţii Victor Costache a lămurit declaraţia acestuia din urmă cu câteva zile când a precizat că în Bucureşti ar urma să fie testate 10.000 de persoane, premierul Ludovic Orban catalogând afirmaţia ca fiind o „poveste”.

Adevărul Live: Aţi dat o declaraţie controversată în urmă cu două zile în care aţi anunţat că toţi bucureştenii vor fi testaţi de coronavirus. Vedem că în ultimele două zile primarul Gabriale Firea dar şi profesorul Stărinu-Cercel întăresc această idee, vorbesc de un grup de vreo 10.000 de persoane care urmează să fie testate în Bucureşti, însă pe de altă parte premierul Ludovic Orban consideră acest lucru „o poveste”. Deci care e până la urmă adevărul?

Victor Costache: Acea declaraţie a fost într-un interviu la PRO TV unde am prezentat contracronometru foarte multe proiecte concrete şi măsuri pe care le-am luat împotriva COVID-19. Revenind la acea testare, atât domnul profesor Străinu-Cercel cât şi noi, suntem cadre universitare superioare, oameni care au publicat multe articole ştiinţifice şi avem o experienţă în acest domeniu. E vorba de un eşantion foarte mare, care ca la sondajele de opinie, ca să înţelegeţi, reprezintă populaţia unei ţări. Vorbim despre populaţia unei ţări care va reprezenta toată populaţia Bucureştiului. Era un proiect pe care îl avizasem cu câteva ore înainte interviului. Şi după cum aţi văzut în strategia pe care am elaborat-o împotriva COVID-19 şi care deocamdată funcţionează bine dacă ne uităm la cifrele care sunt în Europa şi la cifrele care sunt în România. Consider că am adoptat o strategie bună. COVID-19 a înceut în acelaşi moment pentru toată lumea. Momentul zero a fost în Kubei la sfârşitul lunii decebrie. Toţi am avut acelaşi timp să ne pregătim, toate ţările din Europa au avut aceeaşi viteză de reacţie şi cifrele ne arată diferit de la o ţară la alta.



Interviul integral cu Victor Costache: EXCLUSIV Primul interviu cu Victor Costache după demisie. Săgeţi către Orban şi Arafat. Ce hotel din Bucureşti a fost transformat în spital VIDEO

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite