Mircea Duşa: sper ca luni să ia sfârşit actualizarea listelor electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Mircea Duşa a convocat conducerea MAI pentru a discuta despre actualizarea listelor electorale FOTO Mediafax
Ministrul Mircea Duşa a convocat conducerea MAI pentru a discuta despre actualizarea listelor electorale FOTO Mediafax

Conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor s-a reunit sâmbătă dimineaţă pentru a discuta despre stadiul privind actualizarea listelor electorale. La sfârşitul şedinţei, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a declarat că acţiunea de strângere a datelor din teritoriu necesare pentru documentele cerute de Curtea Constituţională, în legătură cu referendumul, va continua până luni, când, de altfel, speră că aceasta va fi finalizată.

Duşa a mai spus că, tot luni, ar urma să fie redactate respectivele documente, în urma centralizării informaţiilor privind listele electorale permanente.

Întrebat despre posibilitatea ca PDL să boicoteze actualizarea listelor, ministrul a declarat: "Nu cred că cei de la PDL pot să boicoteze o acţiune legală, dispusă de Curtea Constituţională".

"Având în vedere că marţi, la sedinţa Curţii Constituţionale, Guvernul a primit termen pentru a înainta acea evaluare privind reactualizarea listelor până pe data de 10 iulie, voi purta o discuţie cu colegii de la administraţie legat de stadiul acestei acţiuni", a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, înaintea sedinţei.

Plenul Curţii Constituţionale (CCR) a decis, marţi, în vederea asigurării soluţionării cu celeritate a cauzei şi pentru a evita prelungirea situţiei de instabilitate politică ce se răsfrânge direct asupra economiei naţionale, să dispună preschimbarea termenului de dezbatere acordat în privinţa referendumului de la data de 31 august la 21 august.

CCR a luat în discuţie marţi cererea de preschimbare a termenului de judecată stabilit pentru examinarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie pentru demiterea preşedintelui României şi confirmarea rezultatelor acestuia, cerere formulată de preşedintele suspendat Traian Băsescu.

Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi a Locuinţelor 2011 se reuneşte luni, la ora 13.00, la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Lucrările Comisiei vor fi conduse de ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, în calitate de preşedinte al acesteia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite