Cîţu: Am trimis demisiile miniştrilor USR PLUS şi propunerile de interimari la Palatul Cotroceni

Cîţu: Am trimis demisiile miniştrilor USR PLUS şi propunerile de interimari la Palatul Cotroceni

Premierul Florin Cîţu. FOTO: Mediafax

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri dimineaţă că a trimis demisiile miniştrilor USR PLUS şi propunerile de interimari la Palatul Cotroceni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Florin Cîţu a confirmat miercuri că a trimis către preşedintele Klaus Iohannis demisiile depuse cu o zi în urmă de miniştrii USR PLUS. După ce vor fi semnate de către şeful statului, acesta va semna şi decretele pentru numirea miniştrilor interimari.

„Am trimis demisiile şi propunerile la palatul Cotroceni”, a declarat Florin Cîţu, înainte de şedinţa conducerii PNL. Cîţu a convocat o şedinţă a Biroului Politic Naţional al PNL pentru a vota rezoluţia ca toţi parlamentarii partidului să susţină demersurile Guvernului şi „să nu facă vreun demers împotriva propriului guvern indiferent de funcţia pe care o au”.

„PNL nu face guvern cu PSD. Să fie foarte clar, PNL nu face guvernare cu PSD. Foarte clar vom face acest lucru în interior. Cine face demersuri împotriva propriului guvern se va supune consecinţelor propriului statut. Mi se pare bizar să faci demersuri propriului partid”, a transmis premierul.

Vicepremierul Dan Barna şi miniştrii USR PLUS au mers marţi dimineaţă la Guvern pentru a-şi depune demisiile anunţate încă de luni seara. „În această dimineaţă am făcut ceea ce am anunţat. Am înregistrat şi depus demisiile, împreună cu miniştrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe”, a scris copreşedintele USR PLUS, Dan Barna, pe Facebook.

Dan Barna a avut marţi şi o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema crizei guvernamentale. În urma consultărilor cu Iohannis, Barna a transmis că nu s-a găsit o soluţie pentru rezolvarea crizei politice în care se regăseşte România.

 „Din păcate, s-a dovedit a fi o întâlnire formală, benignă, în care am trecut în revistă istoricul acestei crize şi am exprimat poziţia USR PLUS conform căreia ieşirea din criză se poate rezolva rapid prin propunerea unui nou premier din partea PNL. Cam aici s-a terminat partea de conţinut. Nu s-a prezentat o soluţie, nu s-au analizat scenarii”, a declarat Barna, precizând că şi-ar fi dorit ca o astfel de întâlnire să aibă loc cu mai mult timp în urmă.

Premierul Florin Cîţu a reacţionat luni seara, după ce miniştrii USR PLUS şi-au anunţat demisia din Guvern, şi a transmis că „s-au comportat ca nişte copii răsfăţaţi”.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările