PNL anunţă varianta guvernului minoritar. Robert Sighiartău: „Prima variantă este formula cu USR PLUS. A doua variantă, un guvern minoritar”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Sighiartau FOTO Facebook
Robert Sighiartau FOTO Facebook

Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, a reiterat că liberalii s-au exprimat clar şi ferm în a-l susţine în continuare pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier şi s-a arătat de părere că USR PLUS va reveni în cele din urmă la masa negocierilor. USR PLUS este un partid „imatur şi se vede foarte clar că este un partid lipsit de experienţă guvernamentală şi că nu ştie să reacţioneze în cazul unei crize”, a spus acesta.

„Sigur că prima variantă astfel încât să avem o majoritate viabilă pe termen mediu şi lung este să rămânem în formula cu USR PLUS, însă rediscutate anumite lucruri şi revizuit comportamentul USR PLUS, care din punctul meu de vedere şi al nostru este imatur şi se vede foarte clar că este un partid lipsit de experienţă guvernamentală şi că nu ştie să reacţioneze în cazul unei crize, şi nici nu înţelege ierarhia statului român.

A doua variantă bineînţeles că poate fi şi un guvern minoritar, nu e nicio problemă.

Înţeleg că PSD nu vrea să guverneze ţara şi variante sunt viabile, dar, aşa cum v-am spus, eu cred că în acest moment, din păcate, o ţară întreagă se uită consternată la ceea ce se întâmplă şi nu înţelege cum cei de la USR au adus în acest moment ţara într-o criză politică.

Din păcate, suntem într-o situaţie în care nu trebuia să ajungem, mai ales că vine valul 4 al pandemiei şi aţi văzut că numărul de cazuri a crescut considerabil. Avem câteva probleme generate tot de criza pandemică, cu inflaţia, cu criza economică, care se manifestă sub alte moduri, creştere foarte mare de preţuri, creşteri de facturi", a afirmat secretarul general al PNL, la B1TV.

Robert Sighiartău a spus că miercuri, la ora 10.00 va avea loc un Birou Permanent Naţional în care se va lua o decizie pentru a vedea „care e drumul în viitor”

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite