Cîţu: Marcel Ciolacu, acum că ai moştenit hamsterul lui Dragnea nu-l lasa nemâncat. Începe să facă urât

Cîţu: Marcel Ciolacu, acum că ai moştenit hamsterul lui Dragnea nu-l lasa nemâncat. Începe să facă urât

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, îi solicită liderului PSD, Marcel Ciolacu, să îi explice „inginerului” pe care îl păstrează preşedinte la comisia economică cu ce se ocupă această comisie şi să verifice „dacă ştie să citească sau să folosească mail-ul”, menţionând că l trimite personal, în fiecare lună, „toate informaţiile referitoare la execuţia bugetară şi datorie publică”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Marcel Ciolacu, acum că ai moştenit hamsterul lui Dragnea nu-l lasă nemâncat. Începe să facă urât", afirmă Cîţu, marţi, într-o postare pe Facebook.

El îi dă mai multe sugestii lui Ciolacu.

„Ca un preşedinte de partid responsabil ar trebui:

- să-i explici, daca ştii, inginerului, pe care văd că-l păstrezi preşedinte la comisia economică, cu ce se ocupă comisia economică.

- să-l întrebi cand le dă banii înapoi românilor pentru că din cauza lui acum plătesc o dobândă mai mare la credite după ce el i-a forţat să renunţe la ROBOR şi să treacă la IRCC.

-să verifici dacă ştie să citească sau să folosească mail-ul pentru că în fiecare luna îi trimit personal TOATE informaţiile referitoare la execuţia bugetară şi datorie publică. În plus, toate aceste informaţii sunt publice pe site-ul MFP", adaugă Cîţu.

Săptămâna trecută, Florin Cîţu a declarat, referitor la proiectul de lege al senatorului PSD Daniel Zamfir care care prevede sancţionarea cu închisoarea între 6 luni şi 3 ani pentru miniştrii care refuză în mod repetat să se prezinte la audieri în comisiile de specialitate sau de anchetă, că Marcel Ciolacu "foloseşte hamsterul lui Dragnea şi face o lege doar pentru mine”. "Inginerul şef peste comisia economică, da se întâmplă de ani bun în Parlament, şi campion la legi respinse de CCR îşi pune semnătura pe încă o mizerie de lege”, a adăugat ministrul de Finanţe.

Senatorul PSD Daniel Zamfir a depus la Senat, în procedură de urgenţă, un proiect de lege care prevede sancţionarea cu închisoarea între 6 luni şi 3 ani pentru miniştrii care refuză în mod repetat să se prezinte la audieri în comisiile de specialitate, comisiile de anchetă sau în Parlament.
 
Iniţiativa legislativă semnată şi de alţi 11 parlamentari social-democraţi modifică şi completează Legea  115/1999 privind responsabilitatea ministerială, prin introducerea unui nou subpunct la articolul 8 alineatul (2) Constituie, de asemenea, infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani următoarele fapte săvârşite de către un membru al Guvernului: „c) Refuzul repetat de a se prezenta la lucrările comisiei permanente la care este invitat, în cadul activităţii de informare a Parlamentului de către membrii Guvernului, potrivit art. 111 alin. (1) din Constituţia României, republicată”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările