Citate memorabile despre taxe de care ar trebui să ţină cont guvernanţii noştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludwig von Mises (1881 –  1973), economist şi filosof de origine evreiască, figură proeminentă a Şcolii Austriece de Economie FOTO mises.ca
Ludwig von Mises (1881 –  1973), economist şi filosof de origine evreiască, figură proeminentă a Şcolii Austriece de Economie FOTO mises.ca

Publicaţia online de specialitate economică wall-street.ro vă propune o serie de citate celebre cu privire la taxe, afirmaţii ale unor personalităţi de renume din care guvernanţii noştri pot trage unele concluzii, dar şi butade memorabile despre Fisc şi impozitele de zi cu zi.

Ludwig von Mises

„Impozitul urmareste suprimarea sau restrictionarea completa a productiei anumitor bunuri. Astfel, el intervine indirect si in sfera consumului. Nu conteaza daca acest obiectiv este urmarit prin impunerea de impozite speciale, sau prin scutirea anumitor produse de un impozit general, sub incidenta caruia cad toate celelalte produse, sau acele produse pe care consumatorii le-ar fi preferat, in absenta unei discriminari fiscale.”

Barack Obama

„Ultimul lucru pe care vrei sa il faci in mijlocul unei recesiuni este sa cresti taxele, deoarece acest lucru ar scoate cererea si mai mult in afara economiei si ar impinge afacerile intr-o groapa si mai mare".

Warren Buffett

„Taxele pentru clasa de jos, cea mijlocie si poate chiar clasa de mijloc superioara ar trebui taiate mai mult. Dar cred ca persoanele de la varf, precum mine, ar trebui sa plateasca mult mai multe taxe. Noua ne merge mai bine ca niciodata".

Citeşte continuarea pe wall-street.ro

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite