Cătălin Drulă, mesaj dur pentru Cîţu: „Nu înţelege că e terminat politic. Toxic pentru România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu şi Cătălin Drulă. FOTO: Mediafax
Premierul Florin Cîţu şi Cătălin Drulă. FOTO: Mediafax

Cătălin Drulă l-a atacat dur pe premierul Florin Cîţu, la scurt timp după şi-a depus demisia, marţi, din fruntea Ministerului Transporturilor, împreună cu ceilalţi miniştri USR PLUS. Drulă a afirmat că pleacă din Guvernul Cîţu din cauza unui premier „iresponsabil” şi „toxic” pentru România.

„În această dimineaţă mi-am depus demisia din funcţia de ministru al Transporturilor şi Infrastructurii. Plec astăzi de la un minister la care am muncit zi şi noapte cu pasiune pentru infrastructura României. Plec din cauza unui premier iresponsabil şi incapabil să înţeleagă ce înseamnă conducerea unui guvern, un premier despre care am spus odată că e un zombie politic şi care nu înţelege că e terminat politic. Da, Florine, s-a terminat. Te agăţi de putere, dar România nu te mai vrea”, a afirmat Cătălin Drulă marţi, într-o conferinţă de presă în care a prezentat bilanţul activităţii la minister.

Cătălin Drulă a mai adăugat că nu a putut să continue alături de un premier „toxic pentru România”.

„Am venit aici din pasiune şi mai ales cu pasiune şi am făcut treabă până în ultimul moment, până când nu s-a mai putut din cauza unui şef de guvern toxic pentru România. Închei acest mandat, acest mandat cu fruntea sus şi cu mândria de tot ceea ce am realizat alături de echipa mea”, a mai transmis Drulă.

Vicepremierul Dan Barna şi miniştrii USR PLUS au mers marţi dimineaţă la Guvern pentru a-şi depune demisiile anunţate încă de luni seara. „În această dimineaţă am făcut ceea ce am anunţat. Am înregistrat şi depus demisiile, împreună cu miniştrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe”, a scris copreşedintele USR PLUS, Dan Barna, pe Facebook.

Copreşedintele USR PLUS urmează să aibă o întrevedere marţi cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema crizei guvernamentale. De la şedinţă va lipsi celălalt copreşedinte al partidului, Dacian Cioloş, care este plecat la Paris, pentru a participa la un eveniment organizat de preşedintele Macron.

Premierul Florin Cîţu a reacţionat luni seara, după ce miniştrii USR PLUS şi-au anunţat demisia din Guvern, şi a transmis că „s-au comportat ca nişte copii răsfăţaţi”.

Citeşte şi: Cîţu, după ce miniştrii USR PLUS şi-au anunţat demisia din Guvern: „S-au comportat ca nişte copii răsfăţaţi”

Surse: Cine sunt PNL-iştii care îi vor înlocui pe miniştrii demisionari ai USR-PLUS

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite