Când poate rămâne Dan Şova fără imunitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri că cererea privind reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Şova va fi tratată cu maximă celeritate. Totuşi, Tăriceanu a avertizat: „deciziile nu se iau bătând din palme“.

„De îndată ce cererea va sosi la Senat, va fi tratată cu maximă celeritate, dacă va sosi astăzi, sau săptămâna viitoare“, a afirmat preşedintele Senatului, precizând că şedinţa Biroului Permanent al Senatului va lua în analiză această solicitare, aşa cum se procedează de obicei.

Călin Popescu Tăriceanu a mai arătat că solicitarea care îl priveşte pe senatorul Dan Şova, împreună cu dosarele, vor fi înaintate comisiei juridice, pentru un punct de vedere, iar ulterior, plenul va lua hotărârea privind încuviinţarea cererii de reţinere şi arestare preventivă.

”Aceste proceduri nu depind de dorinţa mea. Nu confundaţi rolul de preşedinte al Senatului, nu sunt conducătorul instituţiei ca managament, deciziile sunt luate de Biroul Permanent şi de plen. Cred că în astfel de situaţii, de o asemenea gravitate, precum arestarea preventivă, deciziile nu se iau bătând din palme. Dacă componenta administrativă poate fi pusă pe repede înainte, când e vorba de analiza comisiei juridice, acolo trebuie făcută fără presiune”, a mai declarat Tăriceanu, despre modul în care Senatul va răspunde solicitării privind reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Şova.

Procurorul şef al DNA a trimis procurorului general al Parchetului instanţei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta să încuviinţeze reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Şova, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Anchetatorii cer încuviinţarea reţinerii şi arestării senatorului în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni şi Rovinari.

Procurorii au date şi indicii că Şova a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, în încercarea de a-şi dovedi nevinovăţia. Mai mult, el a dispus distrugerea toate hardurile calculatoarelor societăţii de avocaţi, pentru a ascunde corespondenţa purtată prin e-mail între societatea de avocaţi şi conducerile celor două complexuri energetice. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite