Andrei Dolineaschi a demisionat din conducerea PSD. Dolineaschi este urmărit penal în dosarul liderului PSD Mircea Govor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Dolineaschi a fost secretarul general al PSD FOTO Arhiva Adevărul
Andrei Dolineaschi a fost secretarul general al PSD FOTO Arhiva Adevărul

Deputatul PSD Andrei Dolineaschi, urmărit penal în dosarul liderului PSD Satu Mare, Mircea Govor, a demisionat din funcţia de vicepreşedinte PSD.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a confirmat, pentru Agerpress, că Andrei Dolineaschi şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedinte al PSD.

Deputatul Andrei Dolineaschi este urmărit penal de procurorii DNA pentru complicitate la folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în acest dosar.

Potrivit procurorilor, în perioada august-octombrie 2013, Govor în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD şi vicepreşedinte a Consiliului Judeţean Satu Mare, folosindu-se de influenţa şi autoritatea funcţiilor deţinute, a făcut demersuri, prin intermediul lui Dolineaschi Andrei (secretarul general al aceluiaşi partid), pe lângă persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, pentru a obţine numirea, detaşarea, împuternicirea sau menţinerea în funcţii de conducere sau de execuţie în cadrul nou înfiinţatei Administraţii Judeţene a Finanţelor Publice Satu Mare (AJFP), a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale.

“Procedând în această manieră, pe lângă faptul că a rezultat un folos necuvenit pentru persoanele respective, inculpatul Govor Mircea Vasile a urmărit să obţină/menţină protecţia societăţilor comerciale controlate de el şi familia sa din partea organelor fiscale din judeţul Satu Mare”, susţin procurorii DNA.

Potrivit procurorilor, în perioada septembrie 2013-martie 2014, Govor ar fi procedat în aceeaşi manieră şi în favoarea unui apropiat, în sensul că a depus diligenţe pe lângă aceleaşi persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, ca acesta fie promoveze examenul pentru obţinerea unui post de conducere sau de execuţie în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Oradea (instituţie nou înfiinţată), fie să obţină o funcţie de conducere în cadrul AJFP Satu Mare, fără ca acest lucru să se materializeze ulterior.

În ce consta ajutorul lui Dolineaschi

Concret, sus'in procurorii, ajutorul dat de Dolineaschi Andrei a constat în:
- solicitarea şi obţinerea unor documente cu caracter confidenţial de la persoane cu funcţii de decizie în cadrul ANAF ce au fost transmise ulterior inculpatului Govor Mircea Vasile,
- transmiterea solicitărilor pe care inculpatul Govor Mircea Vasile le făcea în sensul arătat mai sus, către factorii de decizie din cadrul ANAF,
- punerea în legătură directă a inculpatului Govor Mircea Vasile cu factorii de decizie din cadrul ANAF etc.)
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite