Şedinţă la PSD pe tema prelungirii stării de alertă cu 30 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / George Calin
Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / George Calin

Liderii PSD se reunesc joi de la ora 12.00 într-o şedinţă pentru a discuta despre tema prelungirii stării de alertă, în cotextul în care Guvernul ar putea prezenta azi măsurile şi forma hotărârii prin care va fi prelungită aceasta. Anterior, preşedintele interimar al social-democraţilor Marcel Ciolacu a declarat că partidul său nu va vota în Parlament în favoarea prelungirii.

Marcel Ciolacu: E exclus ca PSD să voteze o prelungire a stării de alertă în forma ultimelor 30 de zile. Mai exact, colegii mei au venit cu câteva propuneri clare către Guvernul României, respectiv, când vor veni cu cererea a stării de alertă să cuprindă în primul rând: Redeschiderea spitalelor pentru bolilor cronice, exclus continuarea procedurii de achiziţii publice fără licitaţie sau angajări prin derogare de la lege. Considerăm obligativitatea purtării de măşti în spaţii închise cu respectarea limităaaarii persoanelor pentru evenimente şi nu în ultimul rând, distanţarea socială.

Ne dorim să vedem hotărârea Guvernului.

Cred că PSD a dat dovadă de responsabilitate atât când am votat stările de urgenţă cât şi când am încuviinţat starea de alertă.

***

Gabriela Firea: Nu se doreşte să se cunoască adevărul, nu se doreşte ca românii să fie informaţi, probabil se consideră că trebuie să stăm cu teama, cu frică, anxietate socială, se pierd locuri de muncă, se omoară economia şi cei care ne tot sperie şi ne arată pisica nici măcar nu vin cu argumente ştiinţifice. În momentul în care doreşti să prelungeşti starea de alertă, acum suntem ameninţaţi că dacă nu aprobă Parlamentul starea de alertă se va da starea de urgenţă, înţeleg, o să stăm toţi ascunşi în case până murim toţi de foame, nu de pandemie şi atunci probabil că vom fi lăsaţi să ieşim din casă măcar să ne îngropăm unii pe alţii”, a declarat Gabriela Firea, joi, la înainte de a intra în şedinţa conducerii colective interimare a PSD. 

Senatorul PSD Robert Cazanciuc: „Starea de alertă nu poate fi folosit pentru achiziţii netransparente, pentru a fi puşi oameni în funcţii pe criterii politice. Dacă vor fi argumente medicale, cu siguranţă for fi unele măsuri”.


Rămâi pe adevarul.ro pentru cele mai noi declaraţii.

PSD nu e de acord cu prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, pe motiv că numărul de îmbolnăviri nu a crescut îngrijorător. Social-democraţii au două soluţii: fie vin cu o lege care să prevadă faptul că masca şi distanţarea socială rămân obligatorii şi după 17 iunie, fie votează prelungirea stării de alertă, dar nu în forma dorită de Guvern, ci modificată substanţial în Parlament, astfel încât să rămână foarte puţine restricţii.

Cum arată cele două soluţii ale PSD, explicate pentru Adevărul de surse din conducerea partidului.

Totodată, miercuri, Raed Arafat, secretar de stat în MAI şi unul dintre apropiaţii PSD, s-a dus la Parlament cu scopul de a-l convinge pe liderul social-democrat Marcel Ciolacu să voteze prelungirea stării de alertă. Întâlnirea a avut loc miercuri dimineaţă în biroul lui Ciolacu. Voturile PSD sunt decisive. La discuţie au mai participat Victor Ponta (ProRomânia) şi Dan Barna (USR). Guvernul Orban şi preşedintele Klaus Iohannis cer prelungirea stării de alertă, în timp ce PSD, ALDE şi ProRomânia se opun. USR susţine prleungirea stării de alertă doar în judeţele unde numărul de cazuri e ridicat. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite