100 de zile de mandat. Iohannis, întrebat dacă a avut vreo restanţă: „Modul în care Parlamentul tratează cererile Justiţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat, într-o conferinţă, principalele realizări ale mandatului său. Întrebat dacă are vreo nemulţumire, el a vorbit despre poziţia Parlamentului în ce priveşte cererile Justiţiei.

Preşedintele a menţionat, în conferinţa sa de presă, şi una dintre cele mai importante nerealizări: poziţia Parlamentului în privinţa cererilor venite din partea Justiţiei.  

Întrebat  care consideră că au fost nerealizările sale din primele 100 de zile de mandat, Iohannis a vorbit despre scutul creat de Parlament în faţa cererilor Justiţiei.

„Cea mai mare nemulţumire a mea şi cea mai mare restanţă rămâne modul în care Parlamentul continuă să trateze cererile Justiţiei, dar şi faptul că promisiunea privind transparentizarea procesului nu a fost onorată de partide. Fiecare episod de blocare a Justiţiei e o sursă de pierdere a legitimităţii, iar efectele depăşesc momentul unui vot. Despre politicienii suspectaţi de corupţie şi fuga de Justiţie, subliniez că e o probă pe care dacă nu o treci nimeni şi nimic nu te poate ajuta. Se referă la integritatea personală: ea nu se poate mima. În politică, dacă ai greşit grav, demisionezi. Aşa cum arăta şi votul din 16 noiembrie, oamenii aşteaptă altă conduită de la cei aleşi. Am certitudinea că  mai există politicieni care gândesc la fel“, a spus preşedintele.

Citeşte şi:

100 de zile de mandat. Iohannis: Fostului preşedinte Băsescu îi prieşte pensia. E foarte vocal şi postac

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut marţi, la Palatul Cotroceni, o conferinţă de presă cu ocazia împlinirii a o sută de zile de la preluarea funcţiei prezidenţiale.

Sociologul Darie Cristea, despre bilanţul preşedintelui Iohannis

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite