VIDEO Jandarmii şi-au amintit de Eminescu. La un ceai, dincolo de scuturi, bastoane şi gaze lacrimogene. Reacţia internauţilor

VIDEO Jandarmii şi-au amintit de Eminescu. La un ceai, dincolo de scuturi, bastoane şi gaze lacrimogene. Reacţia internauţilor

Jandarmeria Română a strâns zeci de mii de vizualizări şi numeroase critici la un filmuleţ postat pe Facebook, în care un jandarm şi două jandarmeriţe îşi amintesc că astăzi se împlinesc 169 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.

 „Un ceai nu e doar o licoare caldă, care te încălzeşte în zilele geroase, ci devine hrană pentru suflet atunci când ai alături oameni frumoşi şi pe Eminescu în gând“, este mesajul care însoţeşte filmuleţul postat de Jandarmerie.

În video, o jandarmeriţă începe să cânte melodia „Eminescu“, cunoscută în interpretarea Doinei şi a lui Ion Aldea Teodorovici.

Internauţii au profitat de ocazie şi le-au răspuns jandarmilor în versuri, amintind de violenţele din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei.

„O, rămâi, rămâi în dubă / Te-am gazat atât de mult / Ale tale coaste toate / Numai eu ştiu să le rup“.

„Somnoroase bătrânele / La biserică se-adună / Vin jandarmii, dau în ele / Noapte bună“

 "Pe lângă stâlpii fără soţ / adesea ai trecut / te-au bătut jandarmii toţi / de nu te-am cunoscut"

„A fost odată ca-n poveşti / A fost ca niciodată / O instituţie mişto / Dreaptă, nepătată.

Şi era una pe la noi / Una-n Românie / Cum e fecioara între sfinţi / A noastră Jandarmerie!

Cobori în jos, pulan cel sfânt / Alunecând pe-o ceafă / Pătrunde-n coaste şi în spate / Conştienţa-mi îndepărtează

El tot lovea tremurător / Se aprindea mai tare / Dădea cu gaz fulgerător / Că 4 clase are!“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: