VIDEO Lui Băsescu i s-a cerut Unirea. El a răspuns: „Cereţi-o şi o vom face!”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Basescu la Chisinau Baie de multime

În cadrul vizitei avute la Chişinău, în timpul unei întâlniri cu societatea civilă, lui Traian Băsescu i s-a pus o întrebare directă: Ce ar ar fi dacă ne integrăm prin Unirea cu România?

Elena Podoleanu: Atât dumneavoastră, cât şi alţi oficiali europeni aţi spus că integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană ar putea fi în 10-15 ani. Cred eu, ca şi tânăr, că e prea mult şi dat fiind faptul că suntem români cum priviţi dumneavoastră posibilitatea: Mai întâi ne Unim şi după aceea suntem în Uniunea Europeană! Vă mulţumesc!

Traian Băsescu: Domnişoară, Cereţi-o şi o vom face.

image

Întrebarea a fost pusă de către Elena Podoleanu, o tânără româncă, ziaristă la un important cotidian din Republica Moldova şi care anul acesta a fost repusă în drepturi în mod oficial prin redobândirea cetăţeniei române.

Elena este unul din tinerii membri ai Acţiunea 2012 de la Chişinău şi care militează deschis pentru Unirea celor două state româneşti.

Deşi aparent întâmplătoare, întrebarea a avut un scop precis: aflarea unui punct de vedere oficial într-un moment cheie, în care 100 000 de semnături au fost strânse de către colegii săi din România de Vest pentru o lege care face din românii basarabeni o prioritate a statului român.

La fel ca şi Elena sunt sute de mii de tineri din Republica Moldova şi care văd în România singura opţiune pentru simplul motiv că este una de suflet. Avem dincolo de Prut peste trei milioane de români şi avem datoria morală să îi Aducem Acasă şi totul depinde numai de noi.

Primul articol al legii spune că:

(1)   România îşi asumă obligaţia de solidaritate faţă de cetăţenii Republicii Moldova.

Deşi un articol cu caracter aparent fără conţinut, el reflectă atitudinea pe care statul român este obligat să o aibe faţă de toţi românii indiferent unde se află ei.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite