VIDEO Şeful ANAF; Sorin Blejnar, la ieşirea de la audieri: Ce puteam eu şti despre corupţia din portul Constanţa - Sud Agigea?!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful ANAF, Sorin Blejnar, a fost audiat de procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul de la Portul Constanţa - Sud Agigea.

Sorin Blejnar a declarat la ieşirea de la audieri că a fost întrebat de procurori dacă a fost într-o excursie în SUA alături de Liviu Durbac.

"Am fost martor în acest dosar. Am fost întrebat dacă am fost într-o excursie în State cu Domnul Durbac. Am spus că nu am fost", a declarat Blejnar.

Referitor la poosibilitatea de a fi ştiut despre corupţia din Portul Constanţa - Sud Agigea, Blejnar a respins din start acuzaţiile.

"Ce puteam eu să ştiu despre corupţia din portul Agigea?! Aveam ceva nemulţumiri, de aceea am şi dispus audit", a precizat şeful ANAF.

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a fost citat în calitate de martor în dosarul dosarul corupţiei din Vama Constanţa Agigea, în care este cercetat şi senatorul Mircea Banias, precum şi fostul secretar general al MAI, Laurenţiu Mironescu.

Potrivit procurorilor, fostul şef al Vămii Constanţa Sud Agigea, Liviu Durbac, a fost chemat la Bucureşti, la preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, pentru a da explicaţii despre situaţia unui intermediar vamal, Marin Dodu, care s-ar fi plâns că vameşii îi percep ca mită 1000 de dolari per container, potrivit procurorilor.

Această informaţie apare într-o convorbire telefonică purtată de Liviu Durbac cu omul de afaceri Dragoş-Iulian Tudoran, redată în motivarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) de arestare a 29 de persoane în dosarul Vama Constanţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite