Un bărbat de 27 de ani a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor, după ce şi-a acroşat şi înjunghiat un rival în trafic VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat, de 27 ani, a fost arestat preventiv, miercuri, în Bucureşti, fiind bănuit de constituirea unui grup infracţional organizat, tentativă la omor calificat şi distrugere. În anchetă mai sunt vizate şi alte trei persoane, două arestate preventiv şi una condamnată definitiv pentru o altă faptă.

 Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au efectuat, miercuri, 11 noiembrie, , o percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele unui bărbat de 27 ani, bănuit de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă la omor calificat şi distrugere, potrivit Poliţiei Române.

Din cercetări a reieşit că, la data de 13 aprilie 2019, în timp ce acesta s-ar fi aflat, împreună cu alte 3 persoane, în judeţul Vrancea, ar fi acroşat şi scos în afara carosabilului autoturismul condus de rivalul său, cu o viteză de aproximativ 100 de km/h. Se pare că liderul grupării cercetat în cauză îl considera pe rivalul său vinovat de comiterea unei agresiuni fizice asupra unui alt exponent al grupului infracţional pe care el îl coordona. 

După ce ar fi proiectat într-un şanţ betonat aflat pe marginea drumului maşina condusă de persoana vătămată, agresorul şi însoţitorii săi ar fi coborât din autoturism şi i-ar fi aplicat acesteia nouă lovituri de cuţit, precum şi alte lovituri cu obiecte contondente, respectiv ţevi metalice, cu intenţia de a o ucide. 

În prezent, 2 dintre ceilalţi participanţi la tentativa de omor sunt cercetaţi în stare de arest preventiv în cauză, iar al treilea a fost condamnat definitiv, tot pentru comiterea, la data de 9 ianuarie 2020, a unei tentative de omor în circumstanţe la fel de violente şi prin utilizarea unor arme albe asupra unui alt individ cu trecut infracţional de notorietate negativă în lumea interlopă şi cu care liderul grupării ar fi avut anterior unele divergenţe. 

În urma percheziţiei domiciliare, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor: 5 telefoane mobile, un cuţit tip baionetă, cu 2 tăişuri şi un briceag. 

Bărbatul a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, în vederea aducerii la cunoştinţă a acuzaţiilor formulate şi dispunerii de măsuri legale în consecinţă. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior arestat preventiv. 

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 7 Poliţie şi cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. Suportul tehnic a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite