Trei români, salvaţi de poliţie după ce au fugit de la o fermă de oi din Sicilia unde acuză că erau trataţi ca sclavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO sardanews.it
FOTO sardanews.it

Trei cetăţeni români au fost salvaţi de poliţie după ce au fugit de la o fermă izolată de oi, în Sicilia, unde afirmă că au fost ţinuţi ca sclavi timp de peste o lună, relatează Ansa.

Cei trei bărbaţi, doi în vârstă de 25 de ani, iar unul în vârstă de 56 de ani, au declarat marţi că au fost supuşi la rele tratamente de către un bărbat care-i obliga să muncească toată ziua, până noaptea târziu, şi care le dădea să mănânce o singură dată pe zi, după ce i-a atras promiţându-le să le plătească pentru munca depusă şi să le ofere cazare.

Ei au fugit de la fermă şi au fost găsiţi de o patrulă de poliţie după ce au străbătut aproximativ 1.000 de kilometri pe jos. Bărbaţii erau malnutriţi, dezhidrataţi, aveau hainele zdrenţuite şi erau epuizaţi. Ei au fost găsiţi pe un drum de ţară, la aproximativ cinci kilometri de oraşul Nuoro.

Cei trei români au fost conduşi la un spital, unde au fost hrăniţi, hidrataţi şi consultaţi, după care au fost transferaţi într-un adăpost.

În baza mărturiilor celor trei, procurorii cred că au fost exploataţi într-un sat din Mandrolisai, o regiune muntoasă, slab populată.

Procurorii efectuează cercetări cu privire la o eventuală reţea de trafic de sclavi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite