Proteste de amploare în toată ţara faţă de legile Justiţiei: statistica pe oraşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 30.000 de oameni s-au strâns în mai multe oraşe din ţară în semn de protest faţă de modificările la legile Justiţiei. Oamenii au scandat lozinci împotriva PSD, a lui Liviu Dragnea, dar şi împotriva ministrului Tudorel Toader. Cei mai mulţi oameni au ieşit în stradă la Bucureşti, urmaţi de Cluj, Sibiu şi Timişoara.

ALBA IULIA: În jur de 300 de persoane au ieşit în stradă. Oamenii s-au adunat în parcul din faţa Prefecturii Alba, după care au plecat în marş prin oraş scandând ”PSD, ciuma roşie.”

image

ARAD: Numărul arădenilor care s-au aduna în faţa Palatului Administrativ a fost de aproximativ 150. 

image

BAIA MARE: Aproximativ 200 de baimăreni s-au adunat în Piaţa Revoluţiei

image

BRAŞOV: Peste 1.500 de oameni au mers în marş de la Prefectură la sediul PSD.

BUCUREŞTI: Peste 15.000 de oameni au participat la protestul din Capitală. Între manifestanţi s-au aflat şi fostul premier Dacian Cioloş, şi preşedintele USR, Dan Barna, şi prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, precum şi alţi membri ai USR, ai PNL şi ai Platformei România 100.

image

BUZĂU: Circa 30 de persoane s-au adunat în Piaţa Dacia.

CLUJ: În jur de 5.000 de oameni au ieşit pe străzile Clujului. 

   

image

CONSTANŢA: Protest cu 400 persoane. La sediul PSD, un membru de partid a asmuţit manifestanţii: „Am făcut numai bine. Dar n-am avut timp de mai mult“

   

image

CRAIOVA: Peste 200 de persoane 

image

FOCŞANI: Aproximativ 50 de persoane s-au adunat în Piaţa Unirii. 

GALAŢI: Numărul protestatarilor a ajuns la circa 500 de persoane. Manifestanţii au plecat în marş de la Prefectură spre Palatul Justiţiei şi Inelul de Rocadă, flancaţi de jandarmi şi poliţişti, strigând lozinci contra PSD

IAŞI: Peste 2.500 de oameni au protestat în centrul oraşului: „Iaşiul nu se lasă, ieşiţi din casă!“

image

ORADEA: Peste 300 de oameni au pornit pe jos într-un marş pe cele mai importante bulevarde şi străzi din municipiu

PIATRA NEAMŢ:  Aproape 30 de nemţeni s-au adunat în prima jumătate de oră a protestului.

PITEŞTI: 100 de oameni s-au strâns în centrul oraşului: „Nu acceptam bătaia de joc din punct de vedere fiscal ”

image

PLOIEŞTI: 300 de persoane, în marş prin centrul oraşului

image

SATU MARE: Protest cu trei oameni 

image

   

SIBIU: 2.000 de persoane. Pe parcursul serii s-au înregistrat şi câteva incidente minore, din cauza unui grup de aproximativ 30 de persoane. „A fost un grup destul de compact, de aproximativ 30 de persoane, nimeni nu ştia cine sunt. Nu erau nici din galerie. Dar, cum protestul de duminică nu era autorizat, nu am putut solicita îndepărtarea acestora din coloană”, a arătat Doru Apostol, sibianul care, la începutul acestui an, a fost cel care a solicitat aviz pentru toate mişcările de stradă.

image

SUCEAVA: 100 de persoane 

image

TIMIŞOARA: 3.000 de oameni. S-au rostit discursuri şi s-au strigat lozinci precum: "DNA sa vină să vă ia”, "Parlament penal, marş la Tribunal", "Jos Tăriceanu, Dragnea si Dorneanu” sau ”Vrem Justitie, nu coruptie".  Înainte de ora 20.00 s-a cântat imnul oraşului, melodia "Timişoara" a trupei Promusica, moment în care oamenii au aprins lanternele telefoanelor mobile. A urmat apoi un moment de reculegere pentru cei care si-au pierdut viata in tragedia de la Colectiv. De asemenea, protestatarii au cântat Imnul ”Deştreaptă-te române”.

   

image

TULCEA: Organizatorii protestului au precizat pe Facebook că la manifestaţie au fost prezente 32 persoane. 

  

Oamenii spun că sunt nemulţumiţi că Parchetele devin suborodonate intereselor politice, iar în această săptămână senatorii au dat un aviz negativ unui proiect de lege care îi impiedică pe condamnaţii penal să ocupe funcţia de preşedinte al României. În acest fel, susţin protestatarii, Liviu Dragnea ar avea toate şansele să ajungă la Cotroceni.

Peste 30.000 de oameni au protestat în toată ţara faţă de legile Justiţiei: „Nu vrem să fim o naţie de hoţi“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite