UPDATE VIDEO Peste 5.000 de oameni s-au adunat în Cluj la protestul faţă de legile Justiţiei. S-a scandat: „DNA să vină să vă ia!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 5.000 de clujeni au participat la un miting de protest faţă de modificarea legilor Justiţiei propusă de Guvernul Tudose.  Timp de circa trei ore participanţii au scandat „Jos cu Tăriceanu, Dragnea şi Dorneanu”, „O dorinţa sinceră, Romania liberă”, „Dragnea nu uita, aşteptăm şi cartea ta”, „Dacă vă pasă, ieşiţi din casă”, „DNA să vină să vă ia”, „PSD ciuma roşie”.

UPDATE  21.10 După ce protestatarii au ajuns în Piaţa Unirii, s-a intonat imnul naţional, iar apoi oamenii s-au dus la casele lor. 

UPDATE 20.10 Manifestanţii au intrat pe Bulevardul 21 Decembrie şi se îndreaptă spre Piaţa Unirii. 

UPDATE 20.05 Protestatarii au ajuns la capătul străzii Dorobanţilor. Se scandează „Jos cu Tăriceanu, Dragnea şi Dorneanu”, „O dorinţa sinceră”, „Romania liberă”, „Dragnea nu uita, aşteptăm şi cartea ta”, „Dacă vă pasă, ieşiţi din casă”, „DNA să vină să vă ia”, „PSD ciuma roşie”. 

UPDATE 19.40 În jur de 5.000 de oameni se află la această oră pe străzile Clujului. Protestatarii mărşăluiesc pe Bulevardul Eroilor şi Bulevardul Dorobanţilor.

UPDATE 19.00 Aproximativ 2.000 de persoane s-au adunat în centrul Clujului la protestul faţă de modificarea legilor Justiţiei.

UPDATE 18.35 Peste 1.000 de oameni s-au strâns în centrul Clujului. Se scandează "Uniţi, salvăm toată România!", "Ole, ole, o dorinţa sinceră, România liberă!", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi!".
 

Clujenii mărşăluiesc în semn de protest faţă de modificarea legilor justiţiei

UPDATE 18.00 În jur de 300 de oameni s-au adunat în centrul oraşului Cluj la 18.00, ora programată pentru începerea protestului faţă de modificarea legilor Justiţiei.

Circa 13.000 de clujeni s-au arătat interesaţi să participe la „Marşul pentru Justiţie”, iar 3.700 de persoane au anunţat că vor participa pe pagina de Facebook a evenimentului. 

Protestul este organizat de grupurile informale Corupţia ucide şi Umbrela Anticorupţie Cluj.
 

Aceştia spun, în postarea lor, că încep o a doua luptă pentru apărarea justiţiei şi a statului de drept şi că lecţiile din iarna trecută le-au arătat că ar fi bine să-şi conserve energia, să nu se lase demoralizaţi uşor şi să nu se aştepte la miracole peste noapte. 

   

Protest la Cluj: „Ruşine să vă fie!”

Organizatorii marşului explică pe larg, pe Facebook, motivele pentru care vor ieşi la protest pe 5 noiembrie:

„Cluj. Marşul pentru Justiţie Nu vrem să fim o naţie de hoţi!

Cluj-Napoca, continuăm ce am început Iarna trecută!

Începe a doua luptă pentru apărarea Justiţiei şi Statului de Drept în România. E un război de de uzură, aşa că ce putem învăţa din iarna trecută e în primul rând să ne conservăm energia, să nu ne lăsăm demoralizaţi uşor, să nu ne aşteptăm la miracole peste noapte şi să nu ne luăm ochii de la scopul nostru. Toate schimbările de durată cer timp.

Aşadar să rămânem consecvenţi şi încrezători în puterea noastră de a schimba România, deoarece prin solidaritate îi invingem pas cu pas de fiecare dată.

   

Protest la Cluj: „Dragnea nu uita, vocea străzii nu te vrea”

1. Proiectul de modificare al Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen.

Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice.

Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă.

Nu suntem singuri în această luptă.

De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi.

Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia.

2. Senatorii jurişti au dat luni un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării.

Urmează votul în Senat.

Asta înseamnă că un borfaş, condamnat penal, poate decide soarta românilor şi îi va reprezenta pe aceştia“.

Citeşte şi

Kovesi: Dacă legile Justiţiei vor fi adoptate în actuala formă, DNA o sa investigheze fapte mărunte

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite