Medicii au depistat un caz de leptospiroză

Medicii vasluieni au depistat primul caz de leptospiroză din acest an. Bolnavul, o femeie în vârstă, s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui cu simptome specifice hepatitei. Deşi


Medicii vasluieni au depistat primul caz de leptospiroză din acest an. Bolnavul, o femeie în vârstă, s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui cu simptome specifice hepatitei. Deşi aparent nu exista sursa infecţiei cu leptospiroză, în urma analizelor, diagnosticul s-a confirmat. Această boală este dată de şobolani şi e transmisă prin contactul rănilor deschise cu fecale infectate. "Presupunem că pacienta s-a contaminat de la lemnele de foc, pe care le avea depozitate de mai mult timp", a declarat dr. Carmen Piseru, medic primar în urgenţe. Boala este extrem de gravă, deoarece poate evolua la insuficienţa hepato-renală. Cazurile de leptospiroză sunt monitorizate de compartimentele epidemiologice din cadrul Serviciilor de supraveghere şi control al bolilor contagioase. La fiecare caz depistat, epidemiologii demarează anchete pentru depistarea sursei de infecţie şi instituie măsuri de prevenţie specifice. Se fac imunizări cu vaccin antileptospirotic, iar în caz de epidemie, animalele care vin din zonele contaminate intră în carantină.
Se dezinfectează adăposturile în care au stat animalele şi se iau măsuri speciale de educaţie sanitară a populaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: