Fostul şef al Federaţiei Române de Karate, Lucian Băroiu, judecat pentru o evaziune fiscală de 1 milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Băroiu FOTO: Adevarul
Lucian Băroiu FOTO: Adevarul

Fostul şef al Federaţiei Române de Karate, Lucian Băroiu, a fost trimis în judecată, aflat sub control judiciar, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciul de aproximativ 1 milion de euro.


 
În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Adrian Constantinescu, Alina Ana Maria Popescu, Dan Remus Constantinescu, Iuliana Moldovan şi Anca Nadia Cătuneanu.
Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie 2011 – decembrie 2013, Băroiu, în calitate de asociat şi administrator în fapt al S.C. A.G.S.A. S.R.L., cu ajutorul Iulianei Moldovan  şi Ancăi Nadia Cătuneanu – angajate în cadrul societăţii, a înregistrat în contabilitatea firmei achiziţii fictive de bunuri/prestări servicii (665 acte materiale), provenind de la un număr de 20 societăţi comerciale, majoritatea identificate cu un comportament fiscal disimulat, de tip fantomă.

Acuzaţii: s-a sustras de la plata taxelor

Aceste firme ar fi fost controlate de Constantinescu Adrian, Popescu Alina Ana Maria, Constantinescu Remus Dan şi alte persoane rămase neidentificate, modalitate prin care Băroiu s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, cauzând în acest mod un prejudiciu în valoare de 4.453.095 lei (echivalentul a 1.000.000 euro).

În vederea recuperării prejudiciului adus bugetului de stat, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil compus din teren şi construcţie, identificate în proprietatea lui Băroiu şi asupra  unui număr de 5 autoturisme aflate în proprietatea părţii responsabile civilmente S.C. A.G.S.A. SRL, până la concurenţa valorii de 4.453.095 lei, reprezentând prejudiciul produs bugetului de stat. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite