Curtea Supemă a respins ca nefondată cererea lui Roşca Stănescu de anulare a condamnării definitive primite în dosarul „Rompetrol”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul senator Sorin Rosca Stanescu discuta cu jurnalistii la ieşirea din penitenciar
Fostul senator Sorin Rosca Stanescu discuta cu jurnalistii la ieşirea din penitenciar

Curtea Supremă a respins ca nefondată cererea lui Roşca Stănescu de anulare a condamnării definitive primite în dosarul „Rompetrol”, în care a fost condamnat în 2014 la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare, stând nouă luni în penitenciar. Decizia este definitivă.

„Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de inculpatul Roşca Stănescu Sorin Ştefan, împotriva deciziei penale nr.1156 din 7 octombrie 2014 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia I Penală pronunţată în dosarul nr. 30041.01/3/2006*. Obligă recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 17 mai 2017”, este minuta Curţii Supreme.

În 7 octombrie 2014, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv în dosarul Rompetrol pe fostul senator Sorin Roşca Stănescu la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare şi pe fostul ministru Sorin Pantiş la doi ani şi opt luni de închisoare, tot cu executare.

Stănescu a fost condamnat pentru utilizare de informaţii privilegiate şi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, iar Pantiş pentru complicitate la manipularea pieţei de capital şi constituire a unui grup infracţional organizat. Alţi zece inculpaţi au primit atunci pedepse cu suspendare.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite