Cetăţean sârb împuşcat mortal de poliţiştii de frontieră din Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din judeţul Timiş au împuşcat un cetăţean sârb, suspectat că ar fi făcut trafic cu ţigări alături de un alt bărbat. Cei doi au fost prinşi duminică în apropierea localităţii Toager, între România şi Serbia.

Iasmina Maghiar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, a declarat că poliţiştii de frontieră aflaţi în apropierea comunei Toager au observat două persoane care transportau colete cu ţigări de contrabandă. Una dintre acestea a fost oprită ânsă cea de-a doua nu s-a oprit nici la somaţiile poliţiştilor de frontieră.

"Cele două persoane au fost somate verbal să se oprească. Una dintre ele, un cetăţean român, a fost reţinută imediat, iar cealaltă persoană a fugit. Poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, persoana nu s-a supus, în consecinţă s-au executat focuri de armă, iar bărbatul probabil s-a aplecat, fiind împuşcat mortal în spate. Din cercetările noastre, rezultă că acesta este cetăţean sârb”, a declarat Iasmina Maghiar.

Procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalistică Organizată şi Terorism a spus că cele două persoane făceau parte dintr-o grupare ce se ocupa de trafic cu ţigări din care fac parte mai multe persoane şi care erau monitorizat de mai mult timp de către procurorii DIICOT.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite