Adevărul Live: România are o listă de „potenţiali adversari“?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Degeratu Foto eduard Enea
Constantin Degeratu Foto eduard Enea

Răspunsul automat, de regulă, este că avem o asemenea listă, cea definită de NATO şi UE. Un răspuns automat care nu este şi suficient deoarece, înlăuntrul acestor organizaţii, multe sunt statele care posedă mai mult sau mai puţin liste diferite, realizate în funcţie de priorităţile definite în propria lor strategie de apărare şi securitate.

Nimic nu le împiedică să facă asta şi, recent, secretarul american al apărării vorbea de lista pe care o au Statele Unite: cuprinde pe primul loc China,  apoi „rogue states“ precum Coreea de Nord şi Iranul.

Are şi România? Ce presupune o asemenea listă şi cum ar evolua corespunzător opţiunile sale de securitate pe toate palierele? Ce presupune lipsa unei asemenea liste? Chestiunea este vitală în cazul oricărei ţări şi este de importanţă existenţială pentru o ţară ca România, aflată pe zona de separare între interesele militare, economice şi de altă natură ale NATO/UE şi Rusia.

Aceasta este tematica discuţiei pe care, începând cu ora 13, pe Adevărul LIVE, jurnalistul Cristian Unteanu o va purta cu generalul de armată Constantin Degeratu, fost şef al Statului Major General şi consilier prezidenţial pe probleme de apărare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite