Primarul Sorin Oprescu nu susţine majorarea taxelor şi a impozitelor locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Edilul spune că nu doreşte majorarea taxelor şi impozitelor, însă decizia finală este a consilierilor municipali
Edilul spune că nu doreşte majorarea taxelor şi impozitelor, însă decizia finală este a consilierilor municipali

Edilul-Şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, duminică, la Pro TV, că nu este un susţinător al ideii creşterii taxelor şi impozitelor pe care bucureştenii trebuie să le plătească Municipalităţii, însă decizia finală este a consilierilor locali, care vor lua o hotărâre în acest sens după analizarea ordonanţei privind reactualizarea taxelor şi impozitelor.

"Am dat în analiză la finanţişti, la contabili. Nu are niciun sens (majorarea taxelor şi impozitelor - n.r.). Beneficiul pentru Primărie e mic. (...) Eu nu-i mai încarc pe bucureşteni. Eu, personal, nu, dar o să dau în analiză, în Consiliul General", a precizat Oprescu, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată de Pro TV, întrebat dacă vor creşte taxele şi impozitele. 

Edilul a mai menţionat, în acest context, că “pe cetăţeni nu-i interesează că este vorba de o reactualizare a taxelor şi impozitelor.”

Referitor la o posibilă dată la care Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) poate ajunge la o decizie, Oprescu a afirmat: "Întâi să apară ordonanţa (...) Ordonanţa am văzut-o, e coerentă, dar e târziu, bugetul are nevoie, dar nu aceasta este resursa".

Precizări de la Palatul Victoria

 

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că nu va publica Hotărârea de Guvern (HG) care prevede actualizarea taxelor locale cu inflaţia (respectiv 16,05%) până nu se va înţelege foarte clar că Guvernul nu măreşte aceste taxe, iar actualizarea cu rata inflaţiei se poate face doar de către autorităţile locale, dacă doresc.

 

"Azi (miercuri - n.r.) în şedinţa de Guvern a revenit acea Hotărâre promovată de Guvernul Ungureanu, în conformitate cu legea, o Hotărâre de Guvern care dă voie, conform legii, conform tuturor legilor privind finanţele publice locale, dă voie autorităţilor locale - Consiliu Local, CGMB - să actualizeze taxele locale cu inflaţia. Nu obligă, însă", a spus miercuri Ponta.

Premierul a precizat că din textul HG nu se înţelege acest lucru foarte clar, motiv pentru care nu o va publica încă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite